Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

woensdag, augustus 20, 2008

Weer geld te verdienen!

Op wild jagen om aan eten te komen kan tegenwoordig niet meer. Zelf je eten verbouwen is (bijna) niet meer haalbaar en dus moet men iets bedenken.
Nu blijkt de wens om met zo min mogelijk werk zoveel mogelijk te verdienen bij veel mensen aanwezig. Niet dat dat erg is maar als het over de ruggen va kinderen gaat wordt het een andere zaak.

Mensen zijn creatief als het om geldzaken gaat. Men hecht nu eenmaal meer waarde aan iemand die een fikse nota uitschrijft dan aan iemand die 'het werk er gratis even bijdoet!'

Kinderen en pesten bijvoorbeel. Iedereen weet dat een goede leerkracht daar goed mee omgaat, zonder dat het veel extra kost.
En toch lees ik:
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Scholen pakken pesten onder meisjes aan
Uitgegeven: 20 augustus 2008 10:16
Laatst gewijzigd: 20 augustus 2008 10:24

EINDHOVEN - Scholen gaan het pesten van meisjes onderling aanpakken. Er is grote belangstelling voor een lespakket dat het meidenvenijn moet bestrijden.

Het programma is ontwikkeld door Pierre Pas van communicatiebureau Cycloop. Het is bestemd voor scholen van basis- en voorgezet onderwijs, maar kan ook worden gebruikt in zorginstellingen en sportclubs.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^


Er wordt weer een communicatiebureau bijgehaald. En na een gepeperde rekening MOET men er wel vertrouwen in hebben.
Jaja, en ik geloof dat!

Er is er i.i.g. één die er beter van wordt:
- NIET de meisjes
- NIET de leerkracht
- Wel die Pierre Pas!

2 Comments:

  • At vrijdag, augustus 22, 2008, Blogger PiPa said…

    Deze reactie is verwijderd door de auteur.

     
  • At vrijdag, augustus 22, 2008, Blogger journaalsoep said…

    Beste Pierre Pas,
    Het gaat mij niet om de bedenker van het project, het gaat mij niet om het communicatiebureau, maar het gaat mij om de aanpak in projectvorm.
    De leerkracht is hét contact met de leerling. Een leerkracht die met het hart voor de klas staat voelt instictief aan hoe pesters aangepakt moeten worden, zelfs als de pester een meisje is.

    Maar door alles tot in de puntjes te willen regelen, door de leerkrachten steeds meer regels op te leggen, staan er steeds minder mensen met hun 'hart' voor de klas.

    Geef het onderwijs weer terug aan de leerkracht! Ooit van Jan Ligthart gehoord? Opvoeden is liefde, geduld en wijsheid! Daar waar de eerste heerst volgen de twee anderen vanzelf!

     

Een reactie posten

<< Home