Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

donderdag, augustus 07, 2008

Inbreken is fout, behalve als je GroenLinkser bent.

Als politicus mag je veel, zélfs inbreken schijnt geoorloofd te zijn.
Ziehier:
"HILVERSUM - GroenLinks-Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak zegt zijn "haren wel uit het hoofd te kunnen trekken" dat hij informatie over zijn inbraak in 1985 heeft gepubliceerd zonder daarbij de noodzakelijke context te leveren."

Het is al niet goed te praten dat hij het niet bekende toen hij in de Tweede Kamer kwam, maar dat hij en nu (na 23 jaar) mee komt is schandalig.

Maar het gaat nog veel verder, lees maar mee:
De voormalige milieuactivist zegt te hebben ingezien dat de oplossingen voor problemen van de politiek moeten komen en dat "vormen van eigenrichting" niet verstandig zijn. Hij erkende dat zijn geloofwaardigheid als Kamerlid "een deuk" heeft opgelopen.

Duyvendak is parlementariër sinds 2002, nadat hij jaren actief was geweest in de milieubeweging. Bij zijn sollicitatie bij GroenLinks heeft hij gesproken over zijn betrokkenheid bij inbraken in het verleden.

In 1996 heeft Duyvendak bovendien, zo benadrukte hij donderdag, toegegeven dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan heling door gestolen informatie openbaar te maken. Een daadwerkelijke bekentenis van betrokkenheid bij de inbraak in het ministerie van Economische Zaken bleef toen volgens hem uit omdat andere mensen daardoor in problemen zouden komen.


En dan blijkt maar weer eens hoeveel informatie er nooit bekend gemaakt wordt. Informatie die in achterkamertjes bewaard wordt om pas tevoorschijn te komen als het tegen iemand gebruikt kan worden.

Ik ga ook maar de politiek in om van alle politici een EKD en een EPD te maken. Alle informatie daarin is voor iedereen zichtbaar.
Geheimhouding mag maar pas als minimaal 75% van de bevolking akkoord gaat!