Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

vrijdag, juli 11, 2008

Nu wordt het pas echt eng!

Nu wordt het pas echt eng. Ik hoorde het al eerder maar hoopte dat er voldoende gezond verstand aanwezig zou zijn om die maatregelen tegen te houden.

Lees maar mee:
Kinderen beter beschermd tegen 'slechte' ouders
Uitgegeven: 11 juli 2008 18:38
Laatst gewijzigd: 11 juli 2008 18:47

DEN HAAG - Het kabinet verruimt de mogelijkheden om kinderen onder toezicht te stellen en perkt het gezag van 'slechte' ouders in.
Binnenkort kan de rechter ondertoezichtstelling ook opleggen aan kinderen met relatief lichte problemen.

Dat heeft het kabinet vrijdag besloten op voorstel van de ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie) en André Rouvoet (Jeugd en Gezin).

Aanpassing
Deze aanpassing van de kinderbescherming moet het eenvoudiger maken om de mate van toezicht en zorg aan te passen aan de persoonlijke omstandigheden van het kind.

Maatregel
Verder komt er één maatregel om het ouderlijk gezag te beëindigen, waarvoor de instemming van de ouders niet vereist is.
Wanneer de ouders bijvoorbeeld al jarenlang verslaafd zijn aan harddrugs en er weinig of geen aanwijzingen voor verbetering zijn, kan hun het gezag over het kind acuut worden ontnomen.

Pleegouders
Aan de andere kant wordt de rechtspositie van met name pleegouders verbeterd en wordt Bureau Jeugdzorg beter geïnformeerd.
Zo worden de gegevens van probleemgezinnen bij langdurige ondertoezichtstellingen opengesteld voor Bureau Jeugdzorg zonder dat daarvoor toestemming van de ouders nodig is.


Deze maatregelen gaan wel erg ver. Vooral omdat de hulpverlener, zónder ook maar enige toestemming van de ouders, kan ingrijpen op welke manier dan ook. De macht van de professionals wordt steeds sterker.

Combineer je bovenstaand bericht met de over-ijverige buren die anoniem melden bij het AMK dan kan ik alleen maar constateren dat je grote afstand moet houden van alles wat ook maar enigszins naar professionals riekt.

En wat nu echt verontrustend is is het feit dat hulpverlening tot nu toe niet functioneert, er is een te grote hiërarchie, er zijn te weinig mensen voor het echte werk, te veel mensen in het management en vooral te veel aan de top.

Bah, minister Rouvoet, wat laat u zich toch inpakken.

3 Comments:

  • At zondag, juli 13, 2008, Blogger afke's elftal said…

    Dus om kinderen te beschermen tegen slechte ouders mag de regering ze afpakken, maar wat kunnen ouders doen om hun kinderen te beschermen tegen een slechte regering?

     
  • At woensdag, september 24, 2008, Blogger ria said…

    wanneer is een gezin slecht en gezien de enorme bedragen die er mee gemoeid zijn is dit van zeer grote omvang en wordt dus nog groter. Laat de kinderen uit huis plaatsen bij de ministers, gezinsvoogden, de zogenaamde hulpverleners e.d. op dezelfde manier als dat bij gezinnen gebeurd

     
  • At woensdag, september 24, 2008, Blogger journaalsoep said…

    Ja, dat is pas een goed voorstel!
    We stellen extra toezicht in op de kinderen van al onze politici/beleidsmederwerkers en vooral op de kinderen van jeugdzorgmedewerkers.
    En owee, als daar iets mis is krijgen ze een koekje van eigen deeg!
    Wedden dat het beleid dan soepeler zal worden?

     

Een reactie posten

<< Home