Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

zaterdag, juli 05, 2008

Onderbuik! Het kan niet op...

Het beleid gaat steeds verder met het aantasten van de privacy. Naast de kliklijn, de anonieme meldlijn en het AMK is er nu:
****
Fiscus gaat met proef op onderbuikgevoel af
Uitgegeven: 5 juli 2008 10:45
Laatst gewijzigd: 5 juli 2008 10:49

DEN HAAG - De Belastingdienst probeert uit of inspecteurs meer op hun onderbuikgevoel af kunnen gaan bij controles.

Een woordvoerder van de fiscus zei zaterdag na een bericht in de Telegraaf dat in enkele regio's, waaronder Rotterdam-Rijnmond, is begonnen met proeven in samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen.

Vooral de meest ervaren belastinginspecteurs worden ingezet om uit te zoeken of zij op hun gevoel inderdaad sneller de fraudegevallen tussen de aangiften uit vissen.
****


Dit wordt echt eng! Als inspecteurs op hun gevoel mogen afgaan zijn ze achteraf ook niet meer aan te spreken op hun handelen. Feiten kun je nagaan, een protocol staat in tekst, maar hoe omschrijf je nu gevoel?
Afgaan op je intuïtie is prima, je hebt je intuïtie niet voor niets.

Maar mijn intuïtie zegt toch dat ik de voorkeur geef aan een inspecteur met feitenkennis en niet aan een inspectuer met een hele grote onderbuik!

1 Comments:

Een reactie posten

<< Home