Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

donderdag, juni 26, 2008

Wurg de boodschapper

Een klein berichtje met grote gevolgen is te lezen op:
Webwereld
"Hoogleraar wordt aan banden gelegd en mag zijn bevindingen over de lekken in de informatie-opslag van de overheid NIET bekend maken. Kortom een SPREEKVERBOD!

Al enkele jaren probeert het CDA een "1984 van George Orwell " van Nederland te maken. Het CDA gaat hierbij erg ver om hun doel te halen.
Behalve onze persoonsgegevens willen ze ook informatie over:
- Waar we boodschappen halen
- Hoe we reizen
- Welke potentiële crimineel in ons en in ons kind schuilt
- Hoe we denken en hoe we leven
- Hoe (on)gezond we leven

Die informatie moet met één klik op de computer op te vragen zijn. Die informatie van alle burgers moet worden opgeslagen. De volgende personen blijven gespaard:
- Leden van het Koninklijk Huis
- En natuurlijk politici

Dat die informatie-opslag geenszins veilig is is al lang bekend.
Daar heeft het CDA geen boodschap aan, hun doel is nu eenmaal "Al die registratiesystemen op te zetten onder het mom van de antiterreurwet."
Dat Huizinga van de CU zich voor het karretje van het CDA laat spannen is triest, maar staat nu eenmaal in het regeerakkoord.

Jammer dat de CU meegaat met het CDA, voor mij mogen ze NU het kabinet laten vallen i.p.v. meegaan in het monddood maken van de boodschapper.