Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

maandag, juli 14, 2008

Dit wordt de toekomst!

Zomaar een berichtje in de krant:
***
Politie bevrijdt baby uit afgesloten auto
OSENDRECHT - De politie heeft donderdagochtend in Ossendrecht een baby van acht maanden uit een geparkeerde auto gehaald. Het kind lag minimaal enkele uren en mogelijk langer in het voertuig, meldde een woordvoerster van de politie.

Agenten reageerden op een melding van een inwoonster rond half acht. Na bevrijding van het kind zijn de ouders opgespoord die in de buurt van de geparkeerde auto wonen.

De 27-jarige moeder verklaarde dat ze het kind om zes uur in de auto had gelegd. De 32-jarige vader zou het kind mee naar zijn werk nemen. Volgens de politie mankeert de baby niks. Het kind lachte en was vrolijk, aldus de woordvoerster.

Vanwege de situatie in de woning en een vermoeden van alcoholgebruik door de ouders is ook een anderhalf jaar oud kind uit huis gehaald. Bureau Jeugdzorg heeft de kinderen in een pleeggezin geplaatst.


Waar LEIDT (LIJDT) dit toe?
De uitvoering van de aanvulling op de wet rond de Jeugdzorg zorgt ervoor dat kinderen snel uit huis geplaatst kunnen worden. Een eerste indruk heeft dan verregaande consequenties. Dat kán alleen maar het aantal foute beslissingen verhogen.
Welke ouder heeft altijd 's ochtends om 7.30 het huis op orde? Welke ouder is dag en nacht zowel voor als achter de voordeur het perfecte plaatje?
Mogen we inzage in het gezin van minister Rouvoet met z'n 5 pubers, liefst met dag en nacht een webcam?

De volgende stap is dat pleeggezinnen niet altijd voorradig zijn. Dan blijven kindertehuizen over. Ook daar is niet altijd plek.
De laatste stap is dan uitwijken naar de Jeugdgevangenis. Daar zijn al zo'n 1000 kinderen onterecht opgesloten.

Resultaat van deze maatregelen?
Over een aantal jaren komt er een groot parlementair onderzoek. Conclusie daarvan: Ze hebben er een bende van gemaakt. Dat leidt dan weer tot andere maatregelen en om de slachtoffers bekommert niemand zich.
Dat zijn weer de klantjes van de goedverdienende hulpverlening van de toekomst.