Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

dinsdag, juli 15, 2008

De echte roker is

Creatief!
Lees maar mee:

binnenland
Café omgedoopt tot Rokerskerk
ALKMAAR - Café Lindeboom uit Alkmaar wordt woensdagmiddag ingewijd tot de Enige en Universele Rokerskerk van God uit Amsterdam. Met deze actie probeert de uitbater van het café het rookverbod te omzeilen. Dit heeft kroegeigenaar Cor Busch dinsdag gezegd.
De Rokerskerk bedrijft haar religie vanuit de goddelijke drie-eenheid van rook, vuur en as en vereert haar god door in de kerk roken. Mensen die lid worden van de kerk krijgen een pasje dat hun toestaat te roken in het etablissement. Mensen zonder pasje mogen geen sigaret opsteken.

In de cafés die zich aansluiten bij de Rokerskerk komt een certificaat te hangen dat het alle leden van de gemeenschap van de Rokerskerk vrijstaat hun rookartikelen te nuttigen en daarmee hun goede God in vrede te eren.

Busch: „Rokers worden gediscrimineerd. Mensen kunnen nergens meer roken. Maar een viltje, een glas bier en een sigaret horen nu eenmaal bij elkaar. Straks vragen ze je ook nog een zwemvest aan te trekken in je auto, omdat je met je auto in het water kunt belanden.”

Inmiddels telt Nederland enkele tientallen horecaondernemers die zijn ingewijd in de Rokerskerk. In artikel 6 van de Grondwet en artikel 9 van het Europees Verdrag is de vrijheid van religie vastgelegd. Zodoende wordt het voor de parochianen legaal een sigaretje te roken in de kroeg. Volgens het genootschap probeert de regering middels noodwetgeving Rokerskerken te verbieden. Hiermee wordt een valide religie getorpedeerd, aldus de kerk.


Alleen het idee al is leuk gevonden. Als ze het goed regelen heeft de regering er niets tegen in te brengen.
Slim gevonden, ik zou het zelf bedacht kunnen hebben!

1 Comments:

  • At vrijdag, juli 18, 2008, Blogger afke's elftal said…

    Je kunt ook zeggen dat je indiaans bent en het cafe dienst doet als wigwam waar ieder welkom is om de vredespijp mee te roken.
    Zo is het ooit toch ook begonnen?

     

Een reactie posten

<< Home