Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

vrijdag, augustus 15, 2008

Kinderen: Grof geld aan te verdienen!

Valt het jullie ook op dat het vooral de mensen zónder kinderen zijn die proberen geld te verdienen over de rug van kinderen?
Vandaag zag ik weer zo'n voorbeeld, op:intensieve menshouderij
Ja, kinderen moeten weer scharrelkinderen worden. Natuurlijk doen onze kinderen het goed maar de kinderen van de buren en van andere ouders zouden best wat meer scharrelkind kunnen zijn. Als het maar NIET op ons terrein is.

Vooral de kindervrijen hebben nogal eens kritiek. Midas Dekker is daarvan het grote voorbeeld.
Hij is niet zuinig met kritiek op onze jeugd én hun ouders. Hij oogst veel instemming met zijn ongenuanceerde visie.

Laat hem zijn energie liever gebruiken om te zorgen voor ruimte voor onze kinderen. Niet alleen door weer ergens een wipkip te plaatsen voor peuters maar ook door ruimte te maken voor onze opgroeiende kinderen,

Een citaat:
Moderne kinderen worden gefokt als kippen, schreef hij in een van zijn columns. ” In enorme schoolgebouwen sudderen ze op constante temperatuur. Voederautomaten staan op elke gang. Het batterijkind groeit als kool.”.

Maar wat in de bio-industrie gewenst is, is in de mensenmaatschappij een serieus gezondheidsprobleem. Een remedie heeft Dekkers ook: batterijkinderen moeten weer scharrelkinderen worden, opgroeien “in een natuurlijke omgeving die voldoende prikkels biedt voor een actief en gezond(er) bestaan.”


Jaja, zo lust ik er nog wel een:

4 Comments:

  • At zaterdag, augustus 16, 2008, Blogger Annelies said…

    Toch zit er wel wat in hoor....
    Ik vond de vergelijking wel treffend eigenlijk.

     
  • At zondag, augustus 17, 2008, Blogger afke's elftal said…

    Haantjes als Midas dienen zowieso nergens voor en kunnen beter zodra ze uit het ei komen de pan in. Dat scheelt een hoop zinloos gekakel.

     
  • At zondag, augustus 17, 2008, Blogger journaalsoep said…

    Meteen nadat de eieren uitgekomen zijn worden de kuikens gesext (gecontroleerd op geslacht). Haantjes verdwijnen in een emmer en worden bijvoorbeeld aan de dierentuin geleverd als slangenvoer. Een triest lot voor haantjes, maar teveel haantjes bezorgt meer ellende.;-))

     
  • At maandag, februari 16, 2009, Anonymous Anoniem said…

    inderdaad groot gelijk, en het wordt wel eens tijd dat mensen dit beginen inzien, de manipulatie heeft al lang genoeg geduurd.

     

Een reactie posten

<< Home