Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

maandag, november 05, 2007

Eindelijk, afgelopen met de vrijblijvendheid!

Zojuist lees ik het volgende bericht:

"Jeugdzorg krijgt tuchtraad
Uitgegeven: 5 november 2007 08:45
UTRECHT - De jeugdzorg stelt zo snel mogelijk een eigen tuchtraad in voor medewerkers uit die branche. Dat stelt de brancheorganisatie voor de jeugdzorg, MOgroep. Begin volgend jaar wordt er al een voorlopig tuchtcollege ingesteld.

De branche hoopt dat met een eigen tuchtraad rechtszaken tegen medewerkers uit de jeugdzorg, zoals in het geval van de gezinsvoogd van de peuter Savanna, kan voorkomen. Dat liet de organisatie maandag weten. Zij bevestigde daarmee berichtgeving in het AD"


Nu wordt tenminste duidelijk waar de medewerkers van Jeugdzorg zich aan te houden hebben.
Ik hoop dat het tuchtrecht behalve de taken van de medewerkers ook de rechten van de cliƫnt en diens wettelijke vertegenwoordigers bevat.

2 Comments:

  • At maandag, november 05, 2007, Blogger Annelies said…

    Is dit niet meer een doofpot?

     
  • At maandag, november 05, 2007, Anonymous Anoniem said…

    Nee, als je paralel aan het medisch tuchtrecht en aan het tuchtrecht voor advocaten bekijkt, zal het recht van clienten en hun wettelijk vertegenwoordigers daarin niet vastgelegd worden. Hooguit marginaal, dus waar de client minimaal recht op heeft, of in welk geval hij mag klagen.Maar ik schat in dat zelfs dat er niet in komt.

     

Een reactie posten

<< Home