Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

zaterdag, september 22, 2007

EKD: de Winnaar!

Ieder jaar bekijkt Bits of Freedom (http://www.bof.nl/) wie in aanmerking komt voor de Big Brother Award.
Big Brother staat voor álles in de gaten willen houden, desnoods ten koste van de privacy van mensen. Je kent het wel: "Als je iets te verbergen hebt ben je fout bezig"!
De overheid speelt daar 'perfect' op in door van iedereen dossiers aan te leggen, liefst al vóór de geboorte. Niet omdat ze zo geïnteresseerd in de mensen zijn en te zorgen dat het GOED gaat met iedereen, maar om je meteen te betrappen als je even iets fout doet of denkt.
De overheid gaat uit van het wantrouwen van de burger.
De verwezelijking van de theorie van het boek 1984 van George Orwell wordt steeds meer een feit, http://nl.wikipedia.org/wiki/1984_%28boek%29

Gelukkig is er de Big Brother Award.
In de verkiezing om de winnaar in de categorie "Voorstellen die de privacy schenden" was het EKD (Elektronisch KindDossier) de grote winnaar, zie:
http://www.bigbrotherawards.nl/

En de toekomst?

2 Comments:

  • At zaterdag, september 22, 2007, Anonymous Anoniem said…

    Ja, het wordt steeds gezelliger in NL. Was ik vorig jaar al uitgelecteerd uit de bestanden van de IBG om mee te doen aan een enquete van de RUN, over schoolkosten, vandaag krijgt mijn zoon een enquete van het IBG uit de gegevensbestanden van de IBG. Met verzoek om mee te doen aan een onderzoek van het Kohnstam Instituut.Er is gebleken dat hij in 2006 eindexamen Havo of VWO heeft gehaald, maar niet verder is gaan studeren in het hoger onderwijs (mijn zoon heeft, zeker na het afschaffen van het lesgeld, besloten tot doorstromen naar het VWO, maar dat gaan we het Kohnstam Instituut niet aan de neus hangen, want dan komt er meteen wet die een extra fin bijdrage voor die doorstromers oplegt). Ze willen nu weten waarom hij niet meteen is gaan studeren in het hoger onderwijs, en of dat een tijdelijke beslissing is.
    Wat willen ze weten?
    -persoonlijke gegevens over mijn zoon en zijn ouderlijk gezin
    -zijn eerdere loopbaan in het VO
    -zijn huidige plannen en hoe hij tegenover de toekomst staat.
    Als lokkertje worden 10 bonnen verloot onder alle inzenders (die kreeg ik als ouder niet meer voor mijn bijdrage). Uiteraard is alle privacy gegarandeerd etc.etc.

     
  • At vrijdag, september 28, 2007, Blogger Annelies said…

    Wat ik erover zeggen wil staat hier (derde reactie):http://www.ouders.nl/mopi2007-ekd.htm

     

Een reactie posten

<< Home