Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

donderdag, september 13, 2007

Heerlijk, Rita weer in 't nieuws!

Vandaag schrok Nederland ineens wakker. Luidkeels en met veel kabaal werd aangekondigd dat Mark Rutte eist dat Rita Verdonk vertrekt.
Rita was ongehoorzaam geweest, ze had zich weer niet aan de afspraken gehouden en daarom moest ze weg uit de VVD.
Leuk dat toneelspel van die kamerleden, ineens is Nederland wakker!

Rita beraadt zich nog op wat haar vervolgstappen zijn. Daar hoeft ze niet lang over na te denken, het vervolg ligt al vast.

De hele scene van vandaag is vooropgezet spel. Rita mist de hectiek van het ministerschap en vindt het leven als kamerlid maar saai. Mark Rutte genoot van zijn rol bij EenVandaag, waarschijnlijk heeft ook hij behoefte aan meer hectiek in zijn leven.

De VVD staat niet zo sterk, Wilders heeft een stel leden "meegenomen", een krachtige VVDleider ontbreekt en iets moet die saaiheid doorbreken.
Het zou me niets verbazen als de ambtenaren achter de schermen dit toneelspel bedacht hebben. De marionetten (lees:Tweede Kamerleden) spelen het spel vrolijk mee.

Het zou me niets verbazen als straks een rolwisseling plaatsvindt, Verdonk op de plaats van Rutte en Rutte bij EenVandaag.
Waarschijnlijk hebben Rita en Mark nu grote pret om het succes van hun aktie van vandaag.

2 Comments:

  • At vrijdag, september 14, 2007, Anonymous Anoniem said…

    Ik verwacht heel iets anders: Die twee van de VVD die zich beraden, belden vannacht met Rita, ondertussen voerden pollbureaus hun polls uit en om 10 uur wordt bekendgemaakt dat 54% van de bevolking niet wil dat Rita uit de politiek vertrekt. Rita, Teeven (een ex-officier van justitie) en die Antroop gaan met zijn drieen een partij beginnen, lijst Rita of zoiets en die zuigen zowel de VVD en de PVV leeg. Einde klucht.

     
  • At vrijdag, september 14, 2007, Blogger Annelies said…

    ... mmm, dan hoor ik vast bij de overige 46%.. de politiek verliest NIETS als Rita verdwijnt. Ja, ze verliezen ene hoop onrust. maardat lijkt me niet zo erg.

     

Een reactie posten

<< Home