Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

maandag, september 10, 2007

Gelukkig is het NIBUD er

NIBUD staat voor Nationaal Instituut voor BUDgetvoorlichting. Van mij mag dat veranderen in WWA (Wij Weten Alles), met als belangrijke omschrijving signaleren en een zondebok zoeken. VNN (Vooral Niet Nadenken) zou ook wel geschikt zijn.

NIBUD scoorde met het volgende bericht(http://www.nibud.nl/financieleopvoeding/):
****
Nibud geeft ouders onvoldoende voor financiële opvoeding

Te veel ouders verzuimen hun kinderen op een goede manier voor te bereiden op een financieel zelfstandig bestaan. Dat is de conclusie van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting naar aanleiding van een onderzoek naar Financiële Opvoeding.

Kinderen leren te weinig over omgaan met geld
Volgens het Nibud beginnen ouders te laat met het geven van zakgeld, geven te weinig ouders kleedgeld en leren weinig ouders hun kinderen internetbankieren. Bovendien zijn veel ouders van mening dat hun kinderen geen eigen geld nodig hebben, omdat zij alles voor hun kroost betalen. Onverstandig, meent het Nibud. Ouders beseffen niet dat ze hiermee hun kinderen de kans ontnemen te leren omgaan met geld. Op hun achttiende zijn jongeren financieel zelfstandig, zonder dat ze hebben geleerd om te gaan met een vast geldbedrag waarmee ze een maand moeten doorkomen. Reden voor het Nibud om te komen met het boek Financiële Opvoeding? Dat doe je zo! en een Financiële Opvoedtest voor ouders.

****

Het is wel erg makkelijk om de financiën van anderen te sturen. Heeft het NIBUD wel eens gekeken of er ruimte is voor kleed- en zakgeld?
Mooi advies NIBUD, maar het zou jullie sieren als je dit nu eens niet aan de ouders wijt. Doe eens onderzoek naar de financiële ruimte van ouders met opgroeiende kinderen.
Plaats de kinderen op de loonlijst.;-))
Dan kan er voldaan worden aan de eisen van het NIBUD en scoren we allemaal een dikke voldoende op de testen van het NIBUD: http://service.nibud.nl/opvoedtest/Default.aspx

1 Comments:

  • At woensdag, september 12, 2007, Blogger Marga said…

    Ja, en als we ze goed met geld leren omgaan dan zijn we weer de consument die 'de hand op de knip houdt' en dat is zó slecht voor de economie! Wanneer zullen we het wel goed doen?

     

Een reactie posten

<< Home