Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

zondag, november 04, 2007

Het politieke spel 2, nu rond geloof!

In Nederland is het verboden te discrimineren op grond van afkomst, ras, geboorteland, geloof, politieke of religieuze overtuigingen, sociale gewoonten, sekse, seksuele geaardheid, taal, handicap, enzovoort.

De politieke partijen geven daar ieder hun eigen invulling aan en gaan daarbij voorbij aan het verschil tussen positieve en negatieve discriminatie. Zo kenmerkte de PvdA zich bij de kabinetsformatie door niet op kwaliteit te kiezen maar op geslacht.
De VVD ging destijds prat op het binnenhalen van Ali, én allochtoon én vrouw: Twee dikke pluspunten!
Het CDA heeft weer een andere manier van discrimineren, zij gaan voorbij aan de autochtoon en richten zich vooral op de allochtoon.
Allemaal vormen van discriminatie, waarbij de ene vorm nu eenmaal gemakkelijker geaccepteerd en beter politiek aanvaardbaar is dan de andere.

Maar als het over het geloof gaat dan slaat ineens heel Nederland door.
Zie:
De VVD-fractie in het stadsdeel Amsterdam-Zuidoost doet aangifte tegen ChristenUnie-raadslid Yvette Lont wegens het aanzetten tot discriminatie. Die wil op het partijcongres van de ChristenUnie later deze maand een motie indienen die stelt dat homoseksuelen geen vertegenwoordigende functies meer mogen krijgen binnen de ChristenUnie.
én:
De VVD noemt dit 'je reinste discriminatie'. Volgens fractievoorzitter Eddy Meyer roept Lont met haar uitspraken anderen op om te discrimineren. "Met deze actie werpt zij haar schaapskleren af en komt zij uit de kast met haar ultraorthodoxe karakter", zegt hij donderdag. Door Lonts 'ongrondwettelijke actie' vindt de VVD-fractie haar aanwezigheid in de deelraad 'in hoge mate ongewenst'.

De top van de CU wordt op het matje geroepen en moet openlijk afstand nemen van de uitspraken van Lont.
Maar waar was Nederland toen Dijksma (PvdA) haar domme opmerkingen maakte over ouders? Waar was Nederland toen Sterk (CDA) alle zorgende moeders buitensloot van arbeidsparticipatie?

Als het woord geloof valt in de politiek laat Nederland zich kennen, en wat zijn we dan KLEUTERTJES!

De hele affaire Lont was veel simpeler op te lossen als ze hun verstand gebruikt hadden.

4 Comments:

  • At zondag, november 04, 2007, Blogger Annelies said…

    Tja, die mevrouw wacht op de tijd dat VROUWEN geen functie meer mogen bekleden. Of gekleurde medelanders (want ze schijnt van Surinaamse origine te zijn).... Eens horen wat ze dán zegt...

    (In welke tijd leeft zo'n mens eigenlijk? Dit soort issues horen toch al lang tot het verleden?)

     
  • At zondag, november 04, 2007, Blogger journaalsoep said…

    De discussie rond homo's, abortus en euthanasie moet in veel landen nog gevoerd worden.
    Daar zijn nog niet alle rechten bij de wet geregeld. Het is een spel dat er nu zoveel ophef rond Lont is.
    In dit spel wil Nederland vooral laten zien hoe "GOED" we zijn en dat moet zelfs de Europese Pers halen.
    Lont wordt gebruikt voor de discussie rond homo's.

     
  • At zondag, november 04, 2007, Anonymous Anoniem said…

    Nee, het gaat veel dieper en breder dan in deze column kan worden beschreven. Lont is ex-prostituee, en ex-cocaineverslaafde, en nu moeder van 3, bekeerd voorgangster in een evangelische kerk, en deelraadslid in Amsterdam zuidoost. Ze is voorstander van het evangelisch-therapeutische behandelen van homo's om ze in hetero's te veranderen.Ik heb haar vorig jaar ontmoet en gesproken op een verkiezingsbijeenkomst, en concludeerde dat ze een fanatieke tante is die graag alles naar haar evangelische hand wil zetten.Zo heeft ze gedragsregels ingevoerd in Amsterdam zuidoost, waar geen mens zich echt aan houdt, maar als wapenfeit heeft ze dit op haar naam staan. Ze doet vooral aan getuigenispolitiek. Lont wordt niet gebruikt voor de discussie rond homo's maar heeft heel bewust de publiciteit gezocht om de evangelische en reformatorische groep binnen de CU te laten klinken. Zie art in RD "God wil dit" waarin ze beschrijft dat God dit wil. Eng mens.Ze vertegenwoordigt die groep die tegen de SGP aanschurkt en vindt dat de CU teveel water bij de wijn heeft gedaan in de coalitie.Rouvoet, die jurist is, weet heel goed dat Lont never nooit haar zin zal kunnen krijgen, maar zit in zijn maag met de refo-evangelische achterban.
    Mevr Lont doet er beter aan naar de SGP te gaan, maar daar is weinig budget meer, en ze mag daar alleen maar koffie schenken, want als vrouw niet politiek actief zijn.

     
  • At zondag, november 04, 2007, Blogger journaalsoep said…

    Bedankt anoniem!
    Dat geeft een andere kijk op Lont, ook de volgende pagina:
    \Rf http://amsterdam.christenunie.nl/page/9720
    vertelt meer over haar.
    Maar los daarvan vind ik dat de CU zich nu duidelijk uitgesproken heeft over haar standpunten:
    Leden van de ChristenUnie worden niet uit bestuursfuncties geweerd omdat ze homo zijn. De discussie op het komende partijcongres moet gaan over de christelijke levenswandel en de vraag in hoeverre je daarover iets op papier kunt zetten.

     

Een reactie posten

<< Home