Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

donderdag, juli 05, 2007

Wat een gedoe

Het EKD weet iedereen in beweging te brengen. Iedereen heeft er wel iets over te zeggen. De reacties zijn erg divers, maar wel in te delen naar plaatsers.
De hulpverleners zijn vóór: ze denken dat met het EKD alle hulp op de juist plek komt, snel en effeciënt. (hoe goedgeloving kun je zijn?)
De kinderlozen zijn vóór: Past helemaal bij hun beeld van de jeugd van tegenwoordig, lui, brutaal en ze doen niets. (Tja, ze weten niet beter).
De scholen zien het helemaal zitten, zeker als ze ook nog iets mogen plaatsen in het EKD! (Macht, daar draait het om)
De politieke partijen hebben nog meer toe te voegen:
VVD: De ouders van die kinderen moeten gestraft worden, geen kinderbijslag en opdraaien voor de kosten.
CDA doet daar nog een schepje bovenop, of verplichte opvoedingsondersteuning of een boete.

Ik krijg het Spaans benauwd van al die meningen. Waar is toch het gezonde verstand gebleven?
Zouden we na deze (en eventuele volgende kabinetsperiode) voor eeuwig verlost zijn van de "jeugd van tegenwoordig" en alleen nog maar voorbeeldige tieners en jongvolwassenen hebben? Nooit meer hippies, nozems, provo's, gabbers, alto's of weet ik wat nog meer?

Wat zal het SAAAAAAAAAAAAAAAI worden.;-))

1 Comments:

  • At donderdag, juli 12, 2007, Anonymous Anoniem said…

    Bericht van vanochtend (12 juli) gelezen? De wethouders van de 4 grote steden vinden het EKD niet ver genoeg gaan. Er komt alleen medische informatie in, en zij vinden dat er allerlei soort informatie in moet (onderwijsprestaties, sociaal-psychiatrische etc). Het geeft wel het duivelse dilemma aan: met veel kinderen in de grote steden gaat het idd heel slecht, 1/4 van de Rotterdamse kinderen heeft ernstige meervoudige problemen. Maar daar moeten alle Ned kinderen voor onder toezicht worden gesteld?
    Politici zijn doodsbang voor discriminatie, iedereen gelijk behandelen, dus ook die kinderen die geen enkel gevaar lopen.
    Dat is het echte probleem, net als met de verplichte ID kaart.
    Echte probleemgezinnen laten zich niet vangen met een electronisch dossier, die verhuizen of duiken onder.

     

Een reactie posten

<< Home