Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

maandag, juni 04, 2007

Wij leerden dat al op de kleuterschool

Volgen jullie het nog?
Twee weken geleden (22-05-2007) kwam minister Cramer als volgt in het nieuws:
********
Minister Cramer van VROM wil dat nog deze kabinetsperiode de verkoop van gloeilampen wordt verboden. De minister erkent dat spaarlampen duurder zijn, maar wijst erop dat je de kosten binnen twee tot drie jaar weer terugverdient.

Cramer deed haar uitspraken tijdens een werkbezoek aan Philips in Eindhoven. Het elektronicaconcern voelt wel voor een verbod. Dat zou volgens Philips voor een gemiddelde energienota een besparing van tien procent opleveren. Spaarlampen worden minder heet en daardoor wordt veel minder energie verspild.
********
en vandaag lazen we op de website van het CBS:
********
Energieverbruik gloeilampen minder dan 1 procent
Het elektriciteitsverbruik door gloeilampen in huishoudens bedraagt circa 0,3 procent van het totale energieverbruik. Voor de opwekking van deze elektriciteit is nog circa 0,5 procent extra nodig. In totaal komt het energieverbruik door gloeilampen uit op nog geen procent. Gemiddeld gebruiken huishoudens een zesde van de verbruikte elektriciteit voor verlichting, driekwart hiervan wordt verbruikt door gloeilampen. Dit blijkt uit onderzoek van EnergieNed. Het jaarverbruik van energie voor gloeilampen komt overeen met drie weken olieverbruik voor transport of een kleine twee weken aardgasverbruik voor verwarming.
********

Het zou minister Cramer sieren als ze haar huiswerk vóóraf maakte en niet pas achteraf. Op de basisschool zie ik dat vaker: als de juf iets wil vragen zijn er al kinderen die hun vinger opsteken. Gewoon omdat ze graag even in de belangstelling staan ook al hebben ze niets te zeggen.

Op de kleuterschool leerden we al wachten tot je aan de beurt was en als het even kon ook nog nadenken voordat je iets gaat zeggen.
Ik heb al vaker gezegd dat de PvdA niet op kwaliteit gekozen heeft.