Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

zaterdag, april 21, 2007

Nederland op z'n klein, kleiner, KLEINST!!

Nederland herbergt rare snuiters op dat kleine stukje van de aardbol. We horen al tot een van de kleinste landen ter wereld, en dan gaan we het nog kleiner maken.
Het beleid zit in Den Haag, de media in Hilversum, de haven en de olieraffinaderij in Rotterdam en alle bijzondere dingen in Amsterdam.
Bij elkaar is dat Randstad genoemd. Alles dat binnen de Randstad valt is Nederland, of nog beter gezegd Holland en in ieder geval enorm chauvinistisch. Alles dat búíten de Randstad valt is (volgens de Ollanders) of de Achterhoek of België.

Sla je een willekeurig Landelijke krant open, dan blijkt dat 90% van het landelijke nieuws uit de Randstad komt. Valt er geld te verdelen dan blijkt de verhouding hetzelfde: 90% naar de Randstad de overige 10% mag (na aftrek van belasting etc.) verdeeld worden over de rest van Nederland.

Op teletekst vandaag:
ROTTERDAM - Eindhoven is de minst veilige gemeente van Nederland. De stad neemt deze positie over van Rotterdam, dat jarenlang als onveiligste gemeente gold. Dat blijkt uit de zaterdag gepubliceerde Misdaadmeter, die het Algemeen Dagblad elk jaar samenstelt.

Rotterdam neemt een tweede plaats in op de ranglijst, gevolgd door Roermond. De Misdaadmeter is opgesteld aan de hand van cijfers van 25 politiekorpsen en geeft een overzicht van 37 soorten delicten.

Lees ik iets verder dan zie ik:
Eindhoven is verrast door de uitslag. "Het is niet leuk om op 1 te staan. Maar het is misschien wel een signaal aan politiek Den Haag. We zijn gestegen omdat de vier grote steden het beter zijn gaan doen.

Zij krijgen ook extra subsidie voor veiligheid en leefbaarheid. Wij krijgen die niet, althans niet zoveel", aldus zaterdag een woordvoerster van de gemeente.
*******

En in een ander bericht lees ik:

Tot 2010 investeert de gemeente Rotterdam ruim 60 miljoen euro in zorg voor
kinderen en jongeren. De gemeente kiest voor vroegtijdige signalering van
problemen en snel ingrijpen indien noodzakelijk. Hulp is zo veel mogelijk in
de leefomgeving en problemen worden op alle gebieden tegelijk aangepakt.


Heeft de woordvoerder uit Eindhoven dan toch gelijk? Is de jongere uit Rotterdam meer waard dan de jongere uit Eindhoven?

Laten we alsjeblieft stoppen met discrimineren op woon/geboorteplek, als heel Nederland in de Randstad moet gaan wonen om mee te tellen wordt het daar toch veel te vol??