Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

maandag, maart 26, 2007

Voer voor de professional en de beleidsmaker

Daar gaan we weer!
Zojuist lees ik de uitkomst van een onderzoek:
**********
- In vergelijking met 2005 spelen kinderen steeds minder buiten. Twee jaar geleden brachten kinderen buiten spelend gemiddeld drie uur en een kwartier per dag door. Nu is dat ruim een half uur minder. Dit blijkt maandag uit onderzoek van de OMO Buitenspeelbond onder 1362 kinderen en 572 ouders.
Het onderzoek toont aan dat ouders met jonge kinderen het moeilijk vinden om hun kinderen buiten te laten spelen vanwege de veiligheid. Hierbij gaat het vooral om het verkeer en vreemden. Ouders zouden ook vaker met hun kinderen buiten willen spelen dan ze nu doen.

Nieuwe vriendjes
Van de kinderen geeft 77,7 procent aan dat zij buiten spelen met vriendjes leuker vinden dan alleen. Door dit samen spelen maakt 38,6 procent van de kinderen nieuwe vriendjes. Dertig procent van de kinderen zou vaker met hun ouders buiten willen spelen.

**************
Wedden dat er weer een beleidsmaker of een professional reageert als volgt:
De beleidsmaker:
Kinderen zijn tegenwoordig veel te dik, dat komt omdat ouders het makkelijker vinden hun kind voor de TV of de computer te plaatsen en geen tijd hebben om ze buiten te laten spelen.


De professional:
Ouders van tegenwoordig weten niet meer wat kinderen echt nodig hebben. We maken een opvoedprogramma en bieden tegen een hoge prijs allerlei activiteitenprogramma's aan.


Samen:
Tijdens een geheim overleg wordt besloten dat het activiteitenprogramma van de professional zo goed is dat het verplicht gesteld wordt en de ouder mag/moet betalen.


En wat vragen ze aan de ouders?:
HELEMAAL NIETS! Ze waren alleen even interessant om een aantal vragen in te vullen
met als doel: Weer een onnodige en dure actie legaliseren.

1 Comments:

  • At maandag, maart 26, 2007, Anonymous Anoniem said…

    W.b dat laatste: ik wacht nog steeds op de uitkomst van het onderzoek naar schoolkosten wat op verzoek van Maria van der Hoeven uitging van een onderzoeksburo van de RUN.Ik deed mee, kostte me 25 min, maar alaaf, voor een goed doel. (www.mijnschoolkosten.nl)
    Uitslag zou er in jan zijn, toen ik navraag deed, bleek het onderzoek te zijn verlengd tot eind febr.(Is het toeval dat dat samenvalt met de kabinetsformatie, vroegen enkele OR leden zich met mij af). Nu, 26 maart, is er nog geen uitslag. Zal ik voorspellen wat er gaat gebeuren ?
    De schoolboeken worden niet gratis per 1 sept 2007, met dank aan het onderwijsveld en de uitgeverijen, die hebben dwarsgelegen waar ze maar konden.
    Geen nood, de uitslag van het onderzoek naar schoolkosten is ineens klaar, en "bewijst" dat het allemaal wel meevalt met die kosten. Er hoeven geen kinderen mee te betalen aan hun eigen schoolkosten, en ouders laten bij de keus nog steeds de kwaliteit prevaleren boven de kosten.Zo blijkt uit de antwoorden. Voorts blijkt uit de enquete die ook, maar met andere vragen uiteraard, aan schoolmanagement zelf is gezonden, en door hen ingevuld dat er geen scholen zijn waar structureel kinderen moeten worden bijgevoerd door het schoolpersoneel of waar de was van de kinderen op school wordt gedaan, wegens armoede thuis. En voila, gratis schoolboeken blijken helemaal niet nodig.
    Ik hoop van harte dat ik ongelijk krijg...

     

Een reactie posten

<< Home