Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

zondag, maart 18, 2007

Belofte maakt schuld

Het is al bijna april, tijd dat ze nu eens een definitieve beslissing nemen over de kosten van de schoolboeken. Worden die komend jaar door de scholen of door de ouders betaald?
Het is nog steeds onduidelijk, partijen die het vóór de verkiezingen beloofden houden zich nu verdacht stil.
Marjet Hamer van de PvdA belooft het al jaren, bij de presentatie van het nieuwe regeringsbeleid was het een van de vele gezinsvriendelijke maatregelen van dit kabinet.
En nu?
Niemand heeft het er meer over, ouders wachten af en hopen dat het doorgaat, scholen wachten af en hopen dat het niet doorgaat. Zij hebben geen zin in dat extra werk.
De boekleveranciers maakt het niet uit, of ze nu het geld van de ouders, de scholen of van de overheid krijgen maakt hen niet uit als ze het maar krijgen.

En ik blijf zuinig wachten op de uiteindelijke beslissing, ik ga er maar vanuit dat het te mooi leek om waar te zijn.
We zullen snel weten of dit ook weer zo'n loze verkiezingsstunt was.

1 Comments:

  • At maandag, maart 19, 2007, Anonymous Anoniem said…

    Op BON kun je lezen dat het onderwijs zelf het niet vertrouwt. Ze menen dat het alleen maar duurder zal worden en dat de maatregel daarom na enkele jaren weer teruggedraaid zal worden. Dat omdat de uitgeverijen toch de prijzen zullen opdrijven en het onderwijsveld voor het blok zal zetten om bij "Den Haag" meer geld voor de schoolboeken te eisen (dat voor het blok zetten lukt bij ouders nl niet zo goed, die moeten naar lenen.nl of naar schuldhulpverlening). En dan zijn er natuurlijk ook nog vele partijen die vinden dat de rekening voor schoolboeken bij de ouders hoort, ook in de pers, NRC en Elsevier deden wat dat betreft al een duit in het zakje. De belastingbetaler mag toch niet opdraaien voor de schoolboeken van de jeugd ? Maar de grootste traineerders zitten in het onderwijsveld zelf en wel bij de VO raad, bij monde van Sjoerd slagter. Die man geeft regelmatig aan niets van ouders van doen te willen hebben.(lesuitval komt volgens hem niet meer dan vroeger voor, maar ouders hebben er nu meer last van omdat alle moeders werken!)Het onderwijsveld vindt dat de 1 miljard toegezegde gelden ten goede moet komen aan onderwijs en dat er 250 miljoen wordt besteed aan gratis schoolboeken is inkomenssteun aan de ouders. Dus die 250 miljoen moet buiten die 1 miljard gehouden worden. En daar loopt het op dit moment op stuk. Het CDA wist dat natuurlijk ook wel van tevoren, of had dat kunnen zien aankomen, maar het scoorde destijds naar de kiezer wel fijn..
    Bah, wat een rotlui. Voor het onderwijs moet je eigenlijk geen kinderen meer krijgen, denk ik in mijn hart wel eens.

     

Een reactie posten

<< Home