Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

dinsdag, mei 22, 2007

Hebben ze echt niets beters te doen?

Op Nu.nl weer zo'n voorbeeld van het meelopen met de media:
http://www.nu.nl/news/1086289/11/CDA_wil_ouders_aanpakken_die_kind_niet_laten_ontbijten.html
************
CDA wil ouders aanpakken die kind niet laten ontbijten
Uitgegeven: 22 mei 2007 22:09

AMERSFOORT - Ouders die hun kind geregeld zonder ontbijt naar school sturen, moeten te maken krijgen met 'bemoeizorg' van het Centrum voor Jeugd en Gezin. Dat kan deze ouders een verplichte opvoedingscursus aanbieden.

CDA-fractieleider Pieter van Geel heeft dat dinsdagavond gezegd tijdens een partijbijeenkomst in Amersfoort.

Preventief

Volgens Van Geel moet het afgelopen zijn met de vrijblijvendheid tegenover ouders die de opvoeding laten versloffen. "Verplichte opvoedingsondersteuning kan een belangrijke rol spelen bij preventief optreden tegen problemen met jongeren en probleemmjongeren."

********

Mijn vragen
Zijn ze bang dat ze anders de centra voor Jeugd en Gezin niet vol krijgen?
Hoe gaan ze kinderen controleren op wel/niet ontbeten?
Hebben ze nooit gehoord van kinderen die 'ochtend met moeite een ontbijt door hun keel krijgen en aan een crackertje meer dan voldoende hebben'
Gaat van Geel zelf die opvoedcursussen geven? Zo te lezen denkt hij nogal wat verstand te hebben van kinderen. (Heeft hij zelf eigenlijk kinderen??)

2 Comments:

  • At woensdag, mei 23, 2007, Blogger Annelies said…

    Waar zijn de emigratie-papieren????

     
  • At woensdag, mei 23, 2007, Anonymous Anoniem said…

    Alle ouders krijgen een pak op de broek, voor het niet of wel laten dragen van merkkleding of juist afdankertjes, voor het wel of niet kiezen voor witte, zwarte of pimpelpaarse school, voor het wel of niet krijgen van veel, weinig of geen kinderen, voor wel of niet laten ontbijten, brunchen, of multicultureel avondeten om 21.00 uur. Voor wel of niet wintersportverzuim of verzuim voor vakantie naar het thuisland. Voor wel of niet veel of weinig werken al dan niet als tweeverdiener,anderhalfverdiener, eenverdiener of nulverdiener.Dat is zo heerlijk (!!!???) van deze multiculturele pluriforme samenleving: je kunt alle ouders tegenwoordig een pak op de broek geven, iedereen doet wel iets fout.
    (voor de duidelijkheid: ik ben even satirisch, dat krijg je van dergelijke politieke leuterpraat. Man, ga afwassen, doe je iets nuttigs!)

     

Een reactie posten

<< Home