Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

woensdag, oktober 04, 2006

Die PvdA toch, ze kijken zelfs TALPA

Sommige politici blijven me verbazen, zoals Jeroen Dijsselbloem van de PvdA. Hij is een groot voorstander van kinderen zo vroeg mogelijk naar school, staatsopvoeding als het dreigt niet goed te gaan en meer van die maatregelen.

Maar hij is over naar de commerciƫle zenders, haalt er zelfs teletekst mee:
Lees maar mee
Vragen PvdA over De Gouden Kooi
De PvdA wil weten of een deelneemster aan het Talpa-programma De Gouden Kooi door die deelname haar twee kinderen verwaarloost.De Kamerleden Kalsbeek en Dijsselbloem hebben vragen gesteld aan de ministers van Justitie en Onderwijs.
De betreffende deelneemster kan niet voor haar kinderen (6 en 9 jaar) zorgen zolang ze aan het programma meedoet.De zorg voor de kinderen is door de vriend en de zus overgenomen.De PvdA wil weten of er sprake is van verwaarlozing.
De deelnemers hebben zich in een luxe villa laten opsluiten.De overblijver wint het huis.
Wie binnen een jaar het huis verlaat,is 10.000 euro borg kwijt.
_______

Ontroerend om te zien dat hij zich zorgen maakt.;-)) Het programma ken ik niet, maar wat ik wel weet is dat de PvdA Ɣlles doet om de rol van ouders zo vroeg mogelijk te minimaliseren, desnoods uit te schakelen.
Als het om de leerplicht gaat mag alles uit de kast gehaald worden om ouders te overtuigen dat handelen volgens de leerplicht de enige juiste weg is.

Maar juist hier wil de PvdA de moraalridder uithangen.
Nou, meneer Dijsselbloem, ik ken nog veel meer situaties waar een moraalridder nodig is. Die situaties zijn veel schrijnender.

En wie is hier de lachende derde? John de Mol: Zijn belabberde kijkcijfers schieten ineens naar een record. Dankzij de PvdA een gigantische gratis reclame!
Och ja, toch een voordeeltje voor de PvdA: Ik ga er tenminste van uit dat John de Mol belasting betaalt.;-))