Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

maandag, september 25, 2006

En weer....meten met twee maten

Vandaag zomaar een berichtje op teletekst:
*************************************** `
Oproep in zedenzaak docent Delfzijl
Justitie roept meisjes die misbruikt zijn door een 45-jarige leraar uit Delfzijl op zich te melden.De man zit sinds dinsdag vast op verdenking van seksueel misbruik van meisjes van rond de achttien jaar die hij lesgaf.
De man gaf les op de zeevaartschool het Noorderpoortcollege en was actief bij het Zeekadetkorps,een jeugdvereniging. Op zijn computer thuis is kinderporno gevonden.De man zit in beperking;hij mag alleen zijn advocaat zien.
Drie meisjes hebben aangifte tegen de man gedaan.De politie denkt dat er meer slachtoffers zijn.Zaterdag was er een bijeenkomst voor leerlingen en ouders.
*************************************** `
Een berichtje van de drie die ik deze week over dit onderwerp gelezen heb. Na zo'n "aankondiging" blijft het verder verdacht stil.
Maar..............
Als morgen één leerling geweld gebruikt tegen de leerkracht staat heel medialand bol van de reacties over hoe slecht het met de normen en waarden van onze jeugd gesteld is, over hoe slecht ouders van nu hun kinderen opvoeden, over nu toch dringend te nemen maatregelen.

Ook de minister doet mee, scholen krijgen állemaal extra beveiliging, leerkrachten krijgen steeds meer taken om ook nog normen en waarden over te brengen, enz. enz.

Als één ouder morgen op school "boos en agressief" wordt omdat hun kind voor de zoveelste keer gepest is, of omdat gemaakte afspraken niet nagekomen zijn, wordt er gesproken over een schoolverbod, zijn ouders ineens hoogdravend en ontevreden en moeten alle ouders aan banden gelegd worden.

Maar.......als er weer een leerkracht opgepakt wordt omdat er sprake was van kindermisbruik, blijft het opvallend stil.

Raar hé? De gevolgen van misbruik zijn voor het leven, zouden ze daarom die zaken stil houden?