Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

zaterdag, september 02, 2006

"Dwangopvoeding"! Ja, daar zitten we op te wachten!

Vandaag in meerdere kranten het "geweldige" nieuws dat staatssecretaris Henk van Hoof van Sociale Zaken gevraagd heeft of de dwangopvoeding weer ingevoerd kan worden voor de 12 tot 14.000 probleemjongeren die geen afgeronde schoolopleiding hebben.
Opvoedingskampen zouden het werk van de ouders (die er in de ogen van politiek Den Haag toch al een potje van maken) moeten overnemen. En 't wordt nog goedgekeurd ook!
Als je alleen zo'n bericht leest is je eerste gedachte:"Geweldig, wat zijn ze toch betrokken bij onze jeugd en onze toekomst."

Het beeld dat geschetst wordt gaat over hangjongeren, die uit verveling gaan zitten rotzooien en daarom een criminele toekomst tegemoet gaan.
Dat is de reden om ze alvast PREVENTIEF op te sluiten in een opvoedingskamp.

Wat zijn ze toch weer lekker bezig. Ik geloof dat ik ze eens een lesje REALITEIT moet geven.
Les 1:
Wie afgelopen week het nieuws heeft bijgehouden weet dat:
- Mevrouw Eijsink ALLE kinderen op school, desnoods Speciaal Onderwijs wil hebben. Daarvoor wil ze een extra som geld.
- Minister van der Hoeven wil bezuinigen op Speciaal Onderwijs, het kost teveel en er wordt téveel gebruik gemaakt van het rugzakje.
- Ons onderwijs niet of nauwelijks is ingesteld op kinderen die iets extra hebben. Het onderwijs is blijven steken op massawerk, gemiddelden. Speciaal onderwijs voor kinderen die onder het gemiddelde zitten mag nog iets (maar geen cent teveel) kosten.
Kinderen die boven het gemiddelde zitten of vér daarboven, die zijn volgens onze minister slim genoeg om het zelf maar uit te zoeken.

Maar minister, staat u er wel eens bij stil dat dat een groep is die vaak vastloopt omdat het onderwijs niet op hen aansluit?

Les 2
Preventief DWANGOPVOEDING??? NEEEEEE, stop dat bedrag liever in preventie op het basisonderwijs en pas het onderwijs aan naar behoefte.

Les 3
Er gaan intellect en kansen verloren door achteraf zgn. preventief te werken met dwang. Juist op die dwang zijn al veel kinderen op het basisonderwijs vastgelopen, wat verwacht u dan nu van een dwangopvoeding?

1 Comments:

Een reactie posten

<< Home