Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

zaterdag, augustus 26, 2006

Foei! Guusje toch

We hebben zo'n geweldige burgemeester, of is een vrouwelijke burgemeester een burgermeesteres of een burgermeesterin?
Laten we het maar op Guusje houden.

Meten met twee maten is hier een heel bekend verschijnsel, ook Guusje is er vertrouwd mee. Dat blijkt wel weer uit het onderstaand bericht:

"Tijdens de Vierdaagse is burgemeester G. ter Horst betrapt op rijden onder invloed.
Ze betaalde de boete en informeerde de commisariris van de Koningin, vervolgens werd het geheel in de doofpot gestopt. Afleiding genoeg zo rond de Vierdaagse, zeker dit jaar.

Burgemeester Nijmegen betrapt bij alcoholcontrole

Uitgegeven: 26 augustus 2006 20:01
Laatst gewijzigd: 26 augustus 2006 20:55

NIJMEGEN - Burgemeester Guusje ter Horst van Nijmegen is in juli bij een alcoholcontrole betrapt met te veel drank op, terwijl ze achter het stuur zat. De burgemeester had maar iets te veel gedronken en kreeg een rijontzegging van een uur. Ook kreeg zij een transactie van 220 euro aangeboden. Ze heeft die boete inmiddels betaald.

De gemeente heeft zaterdagmiddag alle raadsleden ingelicht, nadat Omroep Gelderland het incident had ontdekt en ermee naar buiten wilde komen. Ter Horst had zelf eerder al commissaris van de Koningin Clemens Cornielje, het college van B en W en de fractievoorzitters ingelicht. Die besloten de kwestie voor zich te houden, aldus de gemeente.


De burgemeester reed om elf uur 's avonds in een alcoholfuik op de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal, onder de rook van Nijmegen. Dat gebeurde in de week van de afgelaste Vierdaagse. De politie let in die week overal in de regio zeer scherp op dronken rijders wegens de Vierdaagsefeesten, die wel gewoon zijn doorgegaan.

Ter Horst is als burgemeester korpsbeheerder van de regiopolitie Gelderland-Zuid. In dat korps is besloten het proces-verbaal van Ter Horst zodanig op te bergen in de computer, dat anderen dan de betrokken korpsleden het niet konden bekijken.

Nieuwjaarstoespraak

Guusje ter Horst baarde twee jaar geleden veel opzien met haar nieuwjaarstoespraak, waarin zij Nijmeegse ambtenaren en anderen de oren waste over integriteit en vriendjespolitiek. Volgens haar kneep in Nijmegen iedereen een oogje dicht om het zijn vrienden niet lastig te maken.

In een verklaring heeft de gemeente zaterdagmiddag laten weten dat Ter Horst het betreurt dat zij het imago van de stad en het gemeentebestuur schade heeft berokkend. Ze noemt haar gedrag oerstom en heeft er spijt van. Wat haar betreft is het eens, maar nooit weer, laat haar woordvoerder weten. Ter Horst wil zelf niet reageren.

_________

En jawel, vandaag (1,5 maand NÁ de Vierdaagse) wordt het toch nog bekend.

Jammer dat er geen percentage genoemd wordt in het bericht...
Jammer dat ik de agent niet was die een bekeuring mocht uitdelen...
Jammer dat ik er niet bij was................

Maar gelukkig.....nog enkele maanden en dan gaat ze weg!!
Of terug naar haar geliefde stad Amsterdam, of (zoals ik al heb horen fluisteren) naar een plekje in de landelijke politiek met als voorkeur een PvdA-ministerspost.
Het is niet te hopen dat ze dat krijgt.

2 Comments:

  • At zaterdag, augustus 26, 2006, Anonymous Anoniem said…

    Maar soep, dat komt toch vaker voor? Onze stadsdeelburgemeester is al 2 maal voor rijden onder invloed aangehouden. Het was niet de minste bekeuring die ze kreeg. Het is door de PvdA meteen ontkend, en daarna gesust als een privezaak. Ze waren wel zo slim het stil te houden tot na de gemeenteraadsverkiezingen. Het alcoholpercentage hebben we uit de hoogte van de boete kunnen afleiden. Wie bij de politie naar de pers gelekt heeft weet ik niet, w.s een agent die het politiek correcte bananenrepubliekgedoe binnen de Amsterdamse stadsdeelraden zat was. Er werd overigens schaamteloos gedebatteerd daarna, over het recht op auto met chauffeur voor al die verantwoordelijke politici, die toch niet met een spa'tje al die recepties doorstaan kunnen.

     
  • At zaterdag, september 02, 2006, Blogger Annelies said…

    Jaaaa.......... die doofpot kennen ze hier in Wognum ook. Als je als burger te hoog van de toren blaast verdwijnt je klacht er vanzelf in...

     

Een reactie posten

<< Home