Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

vrijdag, juli 21, 2006

Taida: aflevering zoveel....

Geweldig, het is haar gelukt om legaal naar Nederland te komen en te gaan studeren in Leiden.
Maar Verdonk zou Verdonk niet zijn als er niet alweer een plannetje in de maak is om dat tegen te houden:
________
Personen die als illegaal zijn opgepakt in Nederland, kunnen in de toekomst mogelijk lastiger op legale manier terugkeren naar Nederland. Bij de officiële aanvraag voor een verblijf in Nederland wordt dan het eerdere illegale verblijf meegewogen.
en:
Onder andere de Kosovaarse scholiere Taïda Pasic deed dat met succes nadat ze het afgelopen jaar onrechtmatig in Nederland had verbleven. Zij mag in Leiden gaan studeren.
Verdonk denkt over een aanscherping van de regels om illegalen de pas af te snijden. Zij hoopt daarmee onrechtmatig verblijf in Nederland te ontmoedigen. Volgens Verdonks woordvoerder vloeit de gedachte over de aanscherping voort uit de illegalennota van vorig jaar om illegaliteit steviger aan te pakken. De situatie van Pasic heeft daar volgens hem niets mee te maken.
________

Het geheel krijgt het beeld van een goedkope soap. Nu maar hopen dat Verdonk nog even aanblijft. Taida gaat namelijk rechten studeren, en misschien kan Taida op een LEGALE manier Verdonk nog ooit terugpakken.
Tot de volgende aflevering.
De soap TAIDA/VERDONK krijgt zeker een vervolg, en waarschijnlijk een verrassende ontknoping.