Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

zaterdag, juli 15, 2006

De omgekeerde wereld

Zelfs nu onze politici met reces zijn blijven ze dom denken.
Vandaag las ik:
zaterdag, 15 juli 2006

STUDENTEN NA AFSTUDEREN SNELLER UIT STUDENTENKAMER

Verhuurders kunnen vanaf 15 juli 2006 in een huurcontract opnemen dat een woning alleen bestemd is voor studenten. Hierdoor kunnen zij makkelijker de huur opzeggen als studenten stoppen met hun studie.

Minister Dekker (VROM) heeft hiervoor een wet opgesteld, die op 15 juli 2006 in werking treedt.

Deze wet maakt het mogelijk in een huurovereenkomst op te nemen dat een woning alleen is bestemd voor studenten. Verhuurders mogen dan een inschrijvingsbewijs van een onderwijsinstelling vragen. Als de huurder dit weigert, kan de verhuurder de overeenkomst beëindigen.

Doorstroming
Aanleiding voor de wet is het tekort aan studentenwoningen. Een van de redenen hiervoor is dat sommige studenten na hun studie in een relatief goedkope studentenkamer blijven wonen.

Bron:
Persbericht ministerie van VROM
_______________________

Waarom hoor ik minister Dekker niet over het echte probleem? De huizen zijn voor starters onbetaalbaar, voor huurhuizen is een wachtlijst van 5 jaar of langer.
Met een koopwoning leggen starters zich voor de komende 25 à 30 jaar behoorlijk vast. Ze zullen met 2 man fulltime moeten blijven werken om het huis te betalen. Voor huren moet je jaren op de wachtlijst staan. Wat wil Dekker dan? Dat de studenten weer thuis gaan wonen?
De studenten die ik ken willen graag uit de studentenwoning, als ze tenminste iets kunnen vinden.
Zorg nu eerst dat de woningmarkt weer betaalbaar wordt, dan komt de doorstroming vanzelf