Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

donderdag, juni 22, 2006

Hoera we krijgen geld terug!

Vandaag een berichtje, en o wat word ik daar vrolijk van, lees maar mee:
******
Huishoudens krijgen aansluittarief teruggestort

Uitgegeven: 21 juni 2006 16:49
Laatst gewijzigd: 21 juni 2006 16:50

DEN HAAG - Ieder huishouden krijgt dit jaar 52 euro terug van zijn energiekosten. Minister Laurens Jan Brinkhorst van Economische Zaken heeft dat woensdag aan de Tweede Kamer geschreven. Het gaat om het zogenaamde aansluittarief, het bedrag dat iedereen betaalt voor het opwekken van duurzame energie.

Het aansluittarief wordt volgend jaar geschrapt, maar het kabinet besloot in april het geld ook dit jaar al aan de burgers terug te geven. De maatregel maakte deel uit van een pakket koopkrachtverbeteringen dat het kabinet toen overeenkwam.

Uit de brief van Brinkhorst blijkt dat het kabinet ervoor kiest het geld aan de huishoudens over te maken in plaats van het te verrekenen met de lopende voorschotten. Op die manier worden administratieve lasten bespaard.
*******
Ik ben helemaal vrolijk: 52 hele euro's! En dat over een heel jaar, dat wordt feesten.
Alle gekheid op een stokje, ik vind het weer zo'n zoerhoudertje. De energieprijzen zijn schrikbarend gestegen de laatste jaren. Ook al gebruik ik steeds minder toch lijkt het alsof we iedere keer meer gaan betalen. Zeker nu het water 'los' is van NUON, maar bij http://www.vitens.nl/
Wij kunnen het nog (net) betalen maar ik ken ook mensen die dat niet meer kunnen. Daar heeft het energiebedrijf ook een oplossing voor: Wij zorgen dat jullie schuld bij ons niet hoger wordt, WE SLUITEN JULLIE AF!

En zo gaat het met steeds meer mensen. Fijn toch dat het kabinet dan met zoethoudertjes zwaait?
De voedselbank http://www.voedselbank.nl/ doet goede zaken!