Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

vrijdag, juni 16, 2006

Common sense of recht op geaardheid

RadboudUniversiteit in het nieuws

NIJMEGEN - De Radboud Universiteit Nijmegen heeft student orthopedagogiek Norbert de Jonge van de opleiding verwijderd omdat hij zich als pedofiel kenbaar heeft gemaakt. Dat heeft de universiteit donderdag naar buiten gebracht. De Jonge liet zich zien als secretaris van de nieuwe politieke partij PNVD, die als hoofditem ruimte voor pedofielen bepleit.
De Jonge heeft zich volgens een woordvoerder van de universiteit niet alleen als lid van de PNVD geprofileerd maar ook als pedofiel in de media en op de faculteit. De Jonge zegt zijn verwijdering juridisch te gaan aanvechten.
Vertrouwensklimaat
Het college van bestuur vindt dat een pedofiele student orthopedagogiek inbreuk doet op het vertrouwensklimaat tussen volwassene en kind. Ook is het bestuur zich er van bewust dat het verantwoording schuldig is aan de ouders van kinderen.
_________

Een actie die alleen maar goedkeuring verdient, hier maakt de leiding een keuze in het belang van de maatschappij.
Toch vrees ik het vervolg, een advocaat heeft als hoogste taak en doel de belangen van zijn cliënt te verdedigen, en niet de belangen van de maatschappij.
Er zijn nog geen slachtoffers (tenminste niet bekend). Mag iemand om zijn geaardheid geweigerd worden, ook al heeft hij nog niets mispeuterd?
Ik vrees dat een goede advocaat de beslissing van de leiding onderuit haalt.
Soms kunnen rechten ook té goed geregeld zijn!

4 Comments:

  • At vrijdag, juni 16, 2006, Blogger Annelies said…

    Zou hij veel cliënten krijgen in zijn praktijk later?? Laat m maar vaak de media opzoeken, zodat zijn naam over al bekend wordt.
    Een pedofiel die orthopedagogiek gaat studeren??? Is dat niet net zoiets als indertijd met die kat en dat spek???

     
  • At vrijdag, juni 16, 2006, Blogger journaalsoep said…

    Nou Annelies, ik denk dat dat nix met kat en spek te maken heeft, het is meer van je hobby je beroep proberen te maken.
    Ik hoorde vandaag dat het bestuur niet rechtmatig gehandeld heeft, en dat er een onderzoek komt.
    Geen kat met spek, maar wel een muisje met een staartje!
    Sturen wij d'r straks met z'n allen een dikke kater op af.

     
  • At zaterdag, juni 17, 2006, Blogger Annelies said…

    Jakkes, ik mowet er toch niet aan denken dat je met je kind-met-problemen dan uitgerekend nog bij zo'n griezel terecht zou komen....

     
  • At zondag, juni 18, 2006, Anonymous Anoniem said…

    Ik maakte jaren geleden een strafzaak mee bij de politierechter waarbij een jongeman zijn neefje had "gepakt" en een leerstraf had moeten volgen, op de vraag van de rechter wat hij nu deed, bleek hij aan een pabo te studeren. Ook de voorzitter van de ver Martijn was in de jaren 80 studerend aan de pabo.Je zou er bijna toch wat van gaan denken.

     

Een reactie posten

<< Home