Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

vrijdag, mei 19, 2006

Aflevering 4: Wie is aan zet?

De reactie van Heidy op aflevering 3 ("Eigenijk zijn we alleen maar bezig met proberen te ontdekken welk spel door wie gespeeld wordt en met welke reden. En daar zou het niet om moeten gaan.....iedereen wordt een pion.") vraagt om een nieuwe blog.

Een goedkope soap is er niets bij. Eigenlijk is het te gek dat er in de Tweede Kamer zulke spelletjes gespeeld worden van en met ons belastingsgeld.
De nieuwste informatie:
- De VVDleden mogen opnieuw gaan stemmen voor hun lijsttrekker. (Nu hoop ik toch dat die "onbekende" derde het gaat worden).
- Balkenende wil in een volgend kabinet niet meer met de VVD in zee.;-)) Ja, de vraag is of wij in een volgende kabinet nog met hem in zee willen.
- Mevrouw Verdonk is in het torentje op het matje geroepen bij de premier en de vicepremier. Ze heeft beloofd dat ze de situatie verder gaat onderzoeken.

Kosten van deze toestanden bij elkaar: Een ongekend hoog bedrag.
Wie mag dat betalen? Nee niet zoete lieve Gerritje (Zalm), of toch wel maar dan van ons belastingsgeld!
Hoelang pikken we zulke intriges nog?

De Nederlanders zijn een raar volkje: Terwijl de ene helft ineens sterk antiVerdonk is, nemen de geluiden van en voor proVerdonk sterk toe. Wat een sensatie!

Moeten we maar weer terug naar de "Achter gesloten deuren en achterkamertjes"Politiek? Dan kan de media zich weer bezighouden met écht nieuws!

1 Comments:

  • At vrijdag, mei 19, 2006, Anonymous Anoniem said…

    Iets wat nog een van de grootste dreigingen is, en waarom iedere politicus toch vriendelijk-zakelijk-bezwerend blijft doen: als Ayaan geen nl is geworden, heeft de 2e kamer dus 3 jaar onwettig gewerkt, met maar 149 leden. Lousewies van der Laan zinspeelde daar al tijdens het debat op. Stel je voor, dan zouden allerlei wetten die de afgelopen 3 jaren zijn aangenomen, niet of verminderd geldig zijn. Het nieuwe zorgstelsel, de wetten Kinderopvang, de bijleenregeling Hypotheekrenteaftrek (gauw weer bijlenen, jongens!)toestemmingswetten koninklijk huis, herziening WOA,WW, en bijstand, pc priveregeling, belastingwetten,maar ook de afschaffing van het lesgeld voor 16 en 17 jarigen, en noem maar op. Een politieke ramp. Ik zou ook niet weten of ik dat er principieel op aan zou laten komen, of dat zou willen. Want de chaos is dan compleet, En ik vrees dan voor Wilders en Nawijn, die al likkebaardend rondlopen.

     

Een reactie posten

<< Home