Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

woensdag, juli 19, 2006

De VIERDAAGSE

Het evenement van Nijmegen: De Vierdaagse! Vier dagen lang leggen duizenden wandelaars een aantal kilometers af door Nijmegen en omgeving in ruil voor een kruisje. Vandaag, 18-07-2006 ging de 90ste Vierdaagse van start. Er waren 48.854 inschrijvingen, maar zo'n kleine 5000 mensen waren wijzer en daarom vertrokken er maar ruim 43.000.

Ieder weldenkend mens had kunnen weten dat wij niet ingesteld zijn op temperaturen van 30++, we worden gewaarschuwd om geen grote inspanningen te leveren. En toch werd er vandaag gewoon gelopen, in de brandende zon en in de hitte.
Voor 2, en misschien wel drie mensen werd die hitte fataal.

Ja, en nu wordt de organisatie verstandig, de rest van de Vierdaagse is afgeblazen, alleen de zomerfeesten gaan gewoon door.

Vanavond knalde door en over heel Nijmegen het vuurwerk. Het klonk wrang, zeker als je beseft dat eerder op de dag twee mensen stierven.
Ook de feestmuziek was ver buiten het centrum te horen.

Zou dan zelfs de Vierdaagse al een commercieel evenement zijn???