Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

donderdag, december 15, 2005

De school onder de loupe

Er wordt veel geklaagd over de ouders in Nederland, er is weinig goed aan de opvoeding van hun kinderen. Maar vandaag werd duidelijk waarom....
Het dagblad Trouw heeft bekeken hoe de scholen functioneren en eindelijk weten we de oorzaak van de onvrede.
Lees maar mee:
Een op de tien scholen scoort onvoldoende
RIJSWIJK - Veel meer middelbare scholen presteren matig dan tot nu bekend was. Een op de tien scholen scoort een onvoldoende, waaronder opvallend veel havo-afdelingen. Dat is woensdag gebleken uit het jaarlijkse onderzoek van het dagblad Trouw naar schoolprestaties.
Terwijl in april dit jaar SCP met een onderzoek naar buiten kwam waaruit beleek dat ruim 90% van de ouders het erg goed doet, zie:
http://www.scp.nl/publicaties/boeken/9037702090/Kinderen_in_Nederland_Compleet.pdf

Het glas is halfvol of halfleeg, het is maar hoe je het bekijkt. TIEN% van de scholen presteert onder de maat, en ruimNEGENTIG % van de ouders doen het goed.
Als ze nu maar de goede conclusies uit beide onderzoeken trekken, misschien valt het dan nog mee. Maar mijn grote angst is dat scholen zich gaan wapenen tegen dergelijke onderzoeken en geen 'risico'kinderen meer aannemen.
Kiezen voor veiligheid geeft iets meer garantie dan kiezen voor uitdaging.
Dan is het kind weer het kind van de rekening