Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

dinsdag, november 29, 2005

Eerlijk zullen we alles delen, jaja......

Zomaar enkele berichtjes:
Armoede treft vooral allochtonen
Uitgegeven: 29 november 2005 07:24 Laatst gewijzigd: 29 november 2005 07:30 DEN HAAG - De armoede in Nederland is de laatste jaren toegenomen. Dit jaar moeten ruim 680.000 huishoudens rondkomen met een laag inkomen. Dat zijn er 100.000 meer dan in 2002. De armoede treft vooral allochtonen.
Dit blijkt uit de Armoedemonitor 2005 die het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag hebben gepubliceerd. Het goede nieuws is dat SCP en CBS verwachten dat het aantal huishoudens met een laag inkomen in 2006 afneemt. Wel vrezen de bureaus dat de armoede de komende decennia verder "verkleurt".
Maar gisteren las ik:
Sinterklaas goed voor 350 miljoen euro
Uitgegeven: 23 november 2005 15:10 Laatst gewijzigd: 23 november 2005 17:36 DEN HAAG - Sinterklaas zorgt voor 350 miljoen euro aan extra omzet in de winkels. Dat verwacht de Raad Nederlandse Detailhandel (RND). Het is een stijging met ruim 10 procent ten opzichte van vorig jaar. Toen hielden de consumenten de hand steviger op de knip.
___
En helemaal in contrast met:
AMSTERDAM - De ten onrechte voor de moord op de 10-jarige Nienke Kleiss veroordeelde Kees B. krijgt 600.835 euro schadevergoeding van de staat. Dit maakten zijn advocaten G. Spong en J. Taekema maandag bekend.
_________

Waarom is het toch zo oneerlijk verdeeld? Ik heb hier toch zo m'n vragen bij:
-Waarom moeten de mensen die de fouten rond die onterechte gevangenisstraf de vergoeding niet uit eigen zak betalen? Dat moet ik toch ook als ik een fout maak?
-Waarom kijkt er niemand naar de oorzaak van de armoede? Van geschiedenis moet je leren, maar in ons beleid willen ze liever alles zelf uitvinden.
Het is toch bekend dat wanneer je mensen niet echt laat meedoen ze dan buiten de boot vallen?

_____

Ik ga zo m'n 5 dec. inkopen doen. Voor het eerst met een heel beperkt budget. Dat is geen ramp, er is tenminste nog iets om te vieren.;-))

2 Comments:

  • At vrijdag, december 02, 2005, Blogger Annelies said…

    Willen ze die omhoog doen dan?? Is daar een reden voor? Zó geweldig doen ze hun werk nou ook weer niet. Of zou het een aanmoedigingspremie zijn??

     
  • At vrijdag, december 02, 2005, Blogger journaalsoep said…

    Ja, want de mensen in het bedrijfsleven verdienen meer dan de ministers. Daarom is Balkenende jaloers. Hij vergeet alleen dat men in het bedrijfsleven afgerekend wordt op prestaties en produktie. Zouden ze dat bij onze ministers ook doen, dan kwamen die niet aan het minimumloon.

     

Een reactie posten

<< Home