Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

zondag, november 27, 2005

De macht van het weer!

Afgelopen dagen hebben we weer eens kennis kunnen maken met de macht van de natuur. Heel Nederland was in de ban van de sneeuw. En wat terroristen niet voor elkaar krijgen, het verstoren van de economie, lukt zo'n lief sneeuwvlokje dan wel.
Plaatjes met sneeuw vertederen, miljoenen kerstkaarten staan er vol mee. Plaatjes met terroristen boezemen angst in, politiek Nederland houdt er zich al jaren mee bezig. De angst voor terroristen is groot, en wordt door ons beleid uitvergroot en gestimuleerd.
Maar de angst voor de natuur? We voelen ons machtig, denken zelfs de natuur de baas te zijn.
En dan heel soms, op een drukke vrijdagmiddag tijdens de spits, geeft de natuur ons de les dat we eigenlijk maar kleine, onbenullige schepsels zijn.
Tegen de macht van de natuur is niemand opgewassen. De natuur is zo machtig, met een aktie van de natuur kunnen al die drukke, zichzelf belangrijk vindende schepsels van de aardbodem verdwenen zijn.