Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

maandag, november 14, 2005

Het Gezinsdebat

Al een poosje zat ik te piekeren over één groot gezamenlijk Sintkado. Een grote trampoline leek me wel wat, vooral omdat ze dan ook in winter wat makkelijker even buiten spelen.
Maar...onze vaatwasser is ook aan vervanging toe. Die staat al 7 jaar 2 maal daags trouw de afwas voor ons te doen. De laatste tijd moest vaak alles over. Ik weet wat er stuk is, hetzelfde als een half jaar geleden reparatiekosten €.200,-.
Weer €.200,- is de vaatwasser niet waard. En och, nu het gezin steeds kleiner wordt kan ook net zo goed de vaatwasser eruit, en dat kastje weer terug.
Tijd voor een gezinsdebat:
De twee jongsten, die af en toe een kleine afwas doen, waren voor het springkussen. Maar de andere kinderen waren veel stelliger: "We vinden het prima, onder de voorwaarde dat we de vaat op de trampoline mogen zetten!"
Met het tellen van de stemmen was de uitslag duidelijk: Géén trampoline maar een nieuwe vaatwasser.
Dat wordt weer even piekeren, want deze keer wil ik geen Siemens meer, maar een echte Miele. Als het goed is hoeft die dan nog maar één keer per dag te draaien, dat zou 20 jaar afwasplezier betekenen.
Nu nog een potje daarvoor vinden.

3 Comments:

  • At dinsdag, november 15, 2005, Blogger Annelies said…

    Potje "trampoline"?

     
  • At vrijdag, november 18, 2005, Anonymous Anoniem said…

    Hier ook een trampoline. In de aanbieding gekocht bij de Gamma. Goeie degelijke constructie. Wil er nog wel een veiligheidsnet kopen zodat ook Annika er zonder probleem op kan springen.
    Wat betreft de vaatwasser: Wij hebben een Miele gekocht met een flinke korting omdat hij een showmodel was.Hij was nooit gebruikt had alleen in de winkel gestaan.

    Greotjes,Marjan

     
  • At vrijdag, november 18, 2005, Blogger journaalsoep said…

    Gisteren kwam de offerte voor een nieuwe vaatwasser. Toch nog €.700,- voor een gewone Bosch, niet eens een Miele, dat is té veel.
    Opnieuw overleg!
    D'r komt geen vaatwasser. Het zal even wennen zijn, de afspraak is:
    Als het echt niet gaat komt er over een half jaar toch nog een vaatwasser.
    (Arme handen, en dat met de winter voor de deur.;-((

     

Een reactie posten

<< Home