Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

zaterdag, oktober 29, 2005

Wat is er aan de hand

Vanavond lees ik op nu.nl:
Puber maakt dodenlijst van leraren
Uitgegeven: 28 oktober 2005 21:49 Laatst gewijzigd: 28 oktober 2005 21:49 HERINGSDORF - Een zestienjarige scholier in het noorden van Duitsland heeft een dodenlijst opgesteld van docenten en medeleerlingen. Hij kruiste de beoogde slachtoffers aan in het jongste jaarboek van zijn school in Heringsdorf. De gymnasiast noteerde ook dat hij 206 kogels nodig had om iedereen te kunnen doden.
De leerling is inmiddels opgenomen in een psychiatrische kliniek, meldde de omroep NDR vrijdag. Volgens de politie wisten vier andere scholieren van de dodenlijst. Enkelen van hen werkten mee aan het selecteren van de namen. Na hun arrestatie verklaarden zij dat zij dachten dat het om een grap ging.
********

Ik ben toch wel heel benieuwd, wat zou hieraan voorafgegaan zijn? Is dit wat we mogen verwachten als we "het perfecte kind" zo nastreven?

4 Comments:

  • At zaterdag, oktober 29, 2005, Anonymous Anoniem said…

    Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

     
  • At zaterdag, oktober 29, 2005, Anonymous Anoniem said…

    Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

     
  • At zaterdag, oktober 29, 2005, Blogger Annelies said…

    Zelfs als het een grap zou zijn is ie vrij misplaatst....
    Maar je weet niet wat er in die puberkoppies omgaat.
    IK zou het alleen niet direct als een "product van zijn opvoeding" zien. En als dat al zo zou zijn dan meer als een product van bijv. geestelijke verwaarlozing/mishandeling.
    Maar omdat er niets staat over de achtergronden van dat kind blijft het gokken wat zijn beweegredenen waren.

     
  • At zaterdag, oktober 29, 2005, Blogger journaalsoep said…

    Ik heb in Duitsland gezien en gehoord dat de druk op ouders en kinderen erg hoog is. Kinderen worden geïsoleerd opgevoed en moeten vooral goed presteren. De begeleiding op scholen legt vooral de nadruk op de prestaties. Voldoe je niet aan de prestatienorm, dan ben je een "teleurstelling".
    En wie wil nu een "teleurstelling" zijn voor de omgeving?
    Het lijkt me dat dát wel eens een bodem zou kunnen vormen voor zulke excessen.

     

Een reactie posten

<< Home