Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

donderdag, februari 12, 2009

De macht van de professional

Soms lees je dingen die een dubbel gevoel geven, zoals vandaag:
"'Verdachte bedreigingen Weesp is zoon lerares'
Uitgegeven: 11 februari 2009 20:32
Laatst gewijzigd: 11 februari 2009 21:25

WEESP - Een van de jongens die verdacht wordt van het bedreigen van de basisscholen in Weesp, is de zoon van een lerares op een Weespse school.


Dezelfde verdachte zou van zijn middelbare school zijn afgestuurd wegens zijn gedrag.

Het dubbele gevoel is enerzijds de sympathie naar de ouders, je kúnt dit soort dingen niet voorkomen hoe goed je ook je best doet. Anderzijds is het zo leuk om te lezen dat zélfs kinderen van professionals niet de perfecte kinderen zijn.

Nu nog wachten op de puberbuien van de kinderen van minister Rouvoet. Als die nu ook nog eens iets uitvreten laten we eindelijk het beeld van het perfecte kind met daaraan gekoppeld de perfecte ouders los.

Dan mogen we daarna weer gewoon ouders zijn, ouders die ook wel eens fouten maken, daarvan leren en daarna toch weer andere fouten maken.
Geen enkele ouder krijgt bij de geboorte een handleiding voor z'n kind en zeker geen garantiebewijs.
Triest voor die leerkracht maar goed dat nu de media laten zien dat zelfs een professional dit niet kan voorkomen.

2 Comments:

  • At vrijdag, februari 13, 2009, Anonymous Anoniem said…

    Mijn dochter herkende een jongen op het filmpje van Opsporing verzocht, hij had bij haar op de middelbare school gezeten,maar was er af gestuurd vanwege zijn gedrag.
    Ik heb ook met die ouders te doen. Maar ook met mezelf en mijn dochter, die een halve week met ongerustheid hebben geleefd, zich slecht konden concentreren en dol werden van de politieagenten in de gymzaal en de school, en niet te vergeten de media die een ware klopjacht hield. Dieptepunt was Netwerk die begon met het suggestieve "Zijn onze kinderen nog wel veilig op school? Wat is er toch aan de hand in Weesp?".
    Mijn dochter kwam thuis en wist te vertellen: "We komen vanavond in RTL4, Netwerk, Opsporing verzocht en misschien ook NOVA en P&W"
    Heb je je kind buiten Amsterdam op school gedaan omdat je de grote stadsproblemen en bemoeiallerij van de stadsdeelraad bij je schoolkeus wil vermijden, krijg je dit.
    Maar volgens mij was het ook zo'n hype OMDAT het een Goois stadje met vooral witte kinderen was. En nu ook nog een zoon van een lerares, ach guttegut. Een politiek-correcte vingerwijzing: "hunnie zijn net zo ... als wij". Straks doet Amalia het ook nog, een school bedreigen..
    Om de dagelijkse tasjes- en straatroven plus de ramkraken op winkels bekommert de media zich niet. Dat is te linke soep.
    En passant moesten de voorziters van Ouders&Coo en de Ver van schoolleiders ook nog even van de gelegenhied gebruik maken om hun punt te maken: resp een pleidooi om ouders meer bij school te betrekken en om meer geld uit te trekken voor congierges. Ironisch als je bedenkt dat de ouder van een jongen dus lerares was...

     
  • At zondag, februari 22, 2009, Blogger afke's elftal said…

    Ondertussen hebben die ouders de jongen wel zover gekregen om zichzelf aan te geven en zelfs overal openlijk zijn spijt te betuigen. Dat zou niet elke ouder zo doen lijkt me.

     

Een reactie posten

<< Home