Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

dinsdag, oktober 28, 2008

Geboortebeleid

Vanmorgen werd duidelijk hoe de Overheid het kinderaantal van de bevolking regelt.
Ze verstrekken geen gratis voorbehoedsmiddelen maar met Defensie en de Energiebedrijven maken ze een lange termijn planning.

Sluw, heel sluw, en men trapt erin.

We hebben nu twee keer gezien dat er op een grote 'stroomstoring' een kleine geboortegolf volgt.
Afgelopen week was er een stroomstoring in Groningen, dat was enkel een waarschuwing.
Na enkele uren was de stroom weer terug.
En vandaag werd het volgende bekend gemaakt:

Stroomstoring zorgt voor geboortegolf
Uitgegeven: 28 oktober 2008 12:47
Laatst gewijzigd: 28 oktober 2008 13:01

KERKDRIEL - De vliegers van de Apache die vorig jaar december bij de gemeente Maasdriel een hoogspanningskabel kapot vlogen, hadden het niet kunnen vermoeden: in de gemeente zijn de afgelopen maand veel meer baby's geboren dan gebruikelijk.
Door het incident zaten meer dan 50.000 huishoudens in de Tieler- en Bommelerwaard in de donkere dagen voor kerst twee dagen zonder elektriciteit. Dat leidde in september in de gemeente Maasdriel tot de geboorte van 26 baby's.

Dat is 44 procent meer dan het maandelijkse gemiddelde van achttien baby's, aldus een gemeentewoorvoerster.

In Haaksbergen deed zich in augustus 2006 ook een geboortegolf voor. Oorzaak was de stroomstoring die de boel daar in november 2005 in het duister zette.

Dat meldde de gemeente Maasdriel dinsdag.


Maar ik kan nu al voorspellen dat in de gebieden met een laag geboortecijfer binnenkort meer stroomstoringen volgen.
De daarop volgende stroomstoring zal wellicht volgen in regio's met de meest perfect kinderen. In gebieden met veel "probleemkinderen" krijgen ze extra stroom.

5 Comments:

  • At woensdag, oktober 29, 2008, Blogger afke's elftal said…

    Wat denk je dan van dit bericht Soep?

    DEN HAAG (ANP) – Het PvdA–Tweede Kamerlid Van Dijken werkt aan een wet die falende moeders verplicht een prikpil voorschrijft. Hiermee zouden volgende zwangerschappen moeten worden voorkomen. Als de slecht functionerende ouders de pil weigeren en weer zwanger worden, zou het nieuwe kind meteen moeten worden weggehaald bij de ouders.

     
  • At vrijdag, oktober 31, 2008, Anonymous Anoniem said…

    Ikke niet begrijpen. Als er een stroomstoring is, vergeten dan alle vrouwen aldaar de pil te slikken? Of zijn er die giechelend in bed kruipen onder het mom: zullen we? Of willen statistici bewijs zoeken bij een vooraf bepaalde uitkomst (8 baby's meer is niet indrukwekkend, kan ook vanwege het kindgebonden budget dit jaar ingevoerd zijn- verschil is dat er niet in regio's waar geen stroomstoring is wordt gemeten). Kortom, het lijkt me een nonsens bericht. Toch?

     
  • At zaterdag, november 01, 2008, Blogger Annelies said…

    Dat bericht over Van Dijken vind ik ronduit ENG!

     
  • At zaterdag, november 01, 2008, Anonymous Anoniem said…

    Annelies, Afke en soep, niet voor niets werkt Van Dijken al jaren aan dit voorstel en lijdt het heel veel uitstel. Kennelijk heeft ze weinig medestanders, en ook juridisch is het nauwelijks haalbaar: inentingen kunnen niet verplicht worden gesteld, m.i prikpil laten toedienen ook niet. Ik denk dat het in de media is gebracht vanwege de timing. Het komt precies nu die zaak rond het verstandelijk beperkte ouderpaar uit Geldermalsen speelt.

     
  • At woensdag, november 12, 2008, Anonymous Anoniem said…

    Inmiddels is nu bekend dat het aantal nieuwgeborenen sowieso dit jaar 3000 hoger ligt, dus dat het bedoelde plaatsje gewoon daarin meegaat. Niks stroomstoring-geboortegolf verband dus. Als er geen toename van geboorten (is niet gebruikelijk tijdens de vele stroomstoringen) in dat plaatsje was, had er nl. niets in de krant gestaan. Ik maak hier regelmatig een stroomstoring mee, toch geen toename van ooievaars in de voortuin.
    Dit jaar is een economisch crisisjaar, dus in 2010 zal het aantal geboorten wel weer met 5000 gedaald zijn. Economische conjunctuur heeft veel meer invloed op het aantal geboorten.

     

Een reactie posten

<< Home