Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

vrijdag, september 19, 2008

Mijn algemene beschouwingen

Iedere keer is het weer genieten om kamerleden en ons beleid in gesprek te horen.
Het lukt hen niet om "normaal" een gesprek te voeren.
Opvallend deze keer:
De bijdragen van de vrouwen:
Femke Halsema, die probeert iedere keer zo gemaakt gevat te zijn, met een stem die klinkt alsof ze blij is dat ze eindelijk mag praten. Dat maakt haar bijdrage zo onecht en daarmee ongeloofwaardig.
Agnes Kant, die klinkt alsof ze een grammofooplaat afspeelt waarvan de naald blijft hangen. Ik vond haar als kamerlid een stuk sterker dan nu als partijvoorzitter.
Mariët Hamer de enige die spreekt met ervaring, goed voorbereid en weet waarover ze praat.
Rita Verdonk behoeft verder geen toelichting alleen dat het fijn is dat ze i.i.g. nog in zichzelf gelooft. Waarschijnlijk is zij de enige.;-))

Maar al die vrouwen vallen in het niet na de bijdrage van Wilders. Iedereen valt over hem. Het debat wordt ineens scherp, en Wilders geniet.
"Ongewenst gedrag negeren" lijkt me hier de beste pedagogische maatregel!

4 Comments:

  • At zaterdag, september 20, 2008, Blogger afke's elftal said…

    DEN HAAG (ANP) - GroenLinks-fractievoorzitter Halsema was de beste debater tijdens de algemene politieke beschouwingen van deze week in de Tweede Kamer. Dat stelt de jury van de door het Nederlands Debat Instituut in het leven geroepen Socrates-prijs. De winnaar werd vrijdag bekendgemaakt.

    „Femke Halsema blonk uit in heldere presentatie, een doelgerichte strategie en een scherp reactievermogen. Ze was gedurende twee dagen zeer aanwezig tijdens het debat”, stelt juryvoorzitter Roderik van Grieken.

    VVD-voorman Rutte eindigde op de tweede stek. De winnares krijgt maandag de prijs, een bronzen beeldje van de Griekse debater en wijsgeer Socrates, uitgereikt
    ********
    LOL, je mening wordt niet door iedereen gedeeld, maar wie weet, krijg jij ook nog eens zo'n beeldje !

     
  • At zondag, september 21, 2008, Blogger journaalsoep said…

    Maar dat zegt nog niets over de inhoud van haar bijdragen. Die sloeg namelijk nergens op, m.a.w. als een tang op een varken.
    Ze is niet zozeer bezig met inhoud maar meer met de presentatie. Dat maakt haar optreden gemaakt en onecht.

     
  • At zondag, september 21, 2008, Blogger afke's elftal said…

    Tja, ik heb het eerlijk gezegd helemaal niet gezien of gehoord verder, maar blijkbaar ook niks gemist. Die hele poppenkast rond prinsjesdag kan me wat gestolen worden.

     
  • At zondag, september 21, 2008, Blogger journaalsoep said…

    Wat mij betreft laten ze die hele poespas achterwege en blijft de gouden koets op stal.
    Ook koningin Beatrix mag thuisblijven, zij heeft toch niets in te brengen in de Troonrede. Wordt allemaal voorgekauwd door een stelletje ambtenaren.
    Ik zou wel eens willen weten wat die Prinsjesdag kost, maar dat zullen we waarschijnlijk nooit horen.

     

Een reactie posten

<< Home