Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

vrijdag, mei 02, 2008

Elektronisch Dossier van de verkeerde groep

Ik verbaas me steeds meer over de bescherming die mensen, die echt de fout zijn ingegaan, van onze overheid krijgen.
Enkele voorbeelden:
Melanie Sijbers werd vermoord door Peter H., deze was al eerder veroordeeld voor dergelijke vergrijpen
Schippers: De eerste die in Nederland met foto en al in beeld kwam tijdens de zoektocht naar hem. Ook hij was al eerder veroordeeld voor misdrijven.
Dutroux: Ook al eerder veroordeeld voor misbruik van kinderen.
Die Fransman Fourniret, die nu berecht wordt is ook al veel langer bekend om z'n eerder misbruik.
En nu blijkt dat die man van die incestzaak in Amstetten, Josef Fritzl, al sinds 1967een bekende is van politie en justitie.
Het aantal TBSers dat in herhaling valt is groot, zie: Wikipedia

Toch kiest onze regering ervoor om van alle kinderen een Elektronisch Dossier te maken, een dossier dat voor veel mensen toegankelijk is. Daarentegen blijven de (potentiële) misdadigers goed beschermd.
Zij mogen weer vrij de maatschappij in, krijgen de kans om zich tussen al die geregistreerde kinderen te vestigen en zo weer de fout in te gaan.
Mensen, Ouders van kinderen, die in de omgeving wonen zijn (meestal) niet op de hoogte van de voorgeschiedenis van die persoon. "Recht op Privacy" heet zoiets.

En als zo iemand in de herhaling valt is weer een onschuldig iemand, die i.i.g. wél geregistreerd is, het slachtoffer.

De verkeerde wereld.
Registreer daders, registreer potentiële daders, maar ga van onze kinderen geen dossier aanleggen dat het met de privacy niet zo nauw neemt.