Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

zondag, april 27, 2008

Zo werkt politiek helaas

Het was te verwachten dat het zo zou gaan.
Het leek ook te mooi om waar te zijn.
In Nederland was het aantal moeders op de arbeidsmarkt jarenlang veel lager dan in de rest van Europa. Daar moest verandering in komen want emancipatie betekent (naar Nederlandse maatstaven) nu eenmaal economisch actief.

Een gezinsvriendelijke kabinet draagt graag een steentje bij aan de emancipatie van vrouwen en zo komt de bijna volledige tegemoetkoming in de kosten van de opvang tot stand.
Ouders kozen massaal voor kinderopvang, van de tegemoetkoming werd dankbaar gebruik gemaakt. Terecht, met betaalbare kinderopvang is het aantrekkelijker om economisch actief te zijn.
De cijfers wijzen uit dat het aantal "werkende" moeders inmiddels bijna de 70% gehaald heeft.

Van de tegemoetkomingsregels konden zelfs grootouders die op hun kleinkinderen passen gebruik maken.

De vier jaar zijn nog niet eens om maar het geld is wel op (tenminste dat laten ze ons geloven).
En nu wordt alles weer teruggedraaid: Grootouders die oppassen behoren dat gratis te doen. Terug naar af, ook de grootouders van nu hebben hun daginvulling. Als ze al geen baan hebben is dat extraatje van en voor het oppassen 'n zeer welkome aanvulling op hun budget.
Oppassen wordt weer een zaak van professionals, die krijgen wel betaald. Dat is waar dit kabinet het steeds op aanstuurt. Ouders kunnen het niet alleen, de STAAT is de beste opvoeder.

Dat het kabinet weinig vertrouwen in ouders heeft was me bekend. Dat ze zover zouden gaan verbaast mij zelfs.

Over opvoeden hoor je niemand. Maar troost je: De Staat is straks de enige opvoeder.
Kijken op wie er dan kritiek komt.
Tip voor ouders: Voor degene die thuis op andermans kinderen past: Doe het zwart en verdeel de winst.