Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

donderdag, januari 17, 2008

Afl. zoveel: schoolboeken

In een eerdere blog zei ik het al, stap voor stap krijg ik (helaas) gelijk, zie:

Dit jaar geen gratis schoolboeken
Uitgegeven: 17 januari 2008 20:33
Laatst gewijzigd: 17 januari 2008 21:39

DEN HAAG - De schoolboeken voor het voortgezet onderwijs worden dit jaar niet gratis. Het kabinet ziet geen kans dit tijdig te regelen, mede door de Europese aanbestedingsregels.

Bovendien zou het eerder vastgestelde bedrag van 308 euro per leerling niet voldoende zijn.

Ingewijden in politiek Den Haag hebben een bericht hierover in het NOS Journaal donderdagavond bevestigd.

Tegemoetkoming

Het kabinet buigt zich vrijdag over het probleem. Naar verluidt streeft de regering ernaar de ouders dit jaar toch tegemoet te komen. Dat zou kunnen via de Belastingdienst.

Fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer, Arie Slob, zei in het journaal dat hij ervan uitgaat dat de zaak goed wordt geregeld.

Spoeddebat

D66 in de Tweede Kamer wil een spoeddebat. Een woordvoerder noemde het een "bureaucratische moloch voor de ouders als ze de boeken moeten voorschieten en daarna met hun bonnetjes naar de belastingdienst zouden moeten".

Het kabinet besloot eind september vorig jaar tot de invoering van gratis schoolboeken. In eerste instantie stond in de kabinetsplannen dat de boeken alleen gratis zouden worden voor de onderbouw. Op aandringen van CDA, PvdA en ChristenUnie werd die regeling verruimd tot het hele voortgezet onderwijs.

Compensatie

De regeling moest gezien worden als compensatie voor het verlies aan koopkracht. De kosten voor de gratis boeken zouden opgebracht moeten worden uit de opbrengsten van verkeersboetes.


Dat wordt dit jaar weer zuinig zijn. Jammer dat belofte maakt schuld niet voor politici blijkt te tellen.

Tegen de tijd dat de compensatie moet worden uitgekeerd zal er wel weer een of ander obstakel zijn.
M.A.W: Weer zo'n nietszeggend zoethoudertje van dit kabinet.

1 Comments:

Een reactie posten

<< Home