Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

zondag, december 30, 2007

Het is ze weer gelukt!

Die partij van Wilders (PVV) toch, het is ze weer gelukt.
Nu eens niet door een uitspraak van Wilders maar door Brinkman:
***
PVV-Kamerlid Hero Brinkman is niet langer welkom op de Antillen als hij geen excuses aanbiedt voor "vernederende en denigrerende" uitlatingen over de eilanden.
Dat heeft het parlement van de Antillen laten weten in een brief aan Brinkman.

***

Wat was er aan voorafgegaan?
Lange tenen
In de brief tonen de fractieleiders zich zeer verontwaardigd over de uitlatingen van Brinkman. Ze hebben er met "hevige afkeer en afkeuring" kennis van genomen. Brinkman zou de Antillen neerzetten als een "corrupt boevennest".

In een reactie op de brief zegt Brinkman dat hij niet van plan is zijn excuses aan te bieden. Volgens hem hebben de Antilliaanse fractieleiders "lange tenen" en proberen zij een "cordon sanitaire" om hem heen te leggen.

Volgende week vindt er op de Antillen overleg plaats tussen Nederlandse Eerste en Tweede Kamerleden en Antilliaanse parlementariƫrs. De Antilliaanse fractieleiders hebben laten weten dit overleg te boycotten als Brinkman daarbij aanwezig is


De uitspraak: "We moeten de Antillen verkopen aan de hoogste bieder!" haalde weer alle media. Kenmerkend voor de media in Nederland:"Vergroot ongewenst gedrag, meet het breed uit en geef daarbij het beeld dat iedereen zo is!"

Wat zijn de eerste regels van goed ouderschap? Probeer ongewenst gedrag te negeren en beloon het positieve gedrag!
Het maken en uitvoeren van beleid is eigenlijk niet zo anders dan ouderschap.

Paul Schnabel heeft gelijk met zijn uitspraak in het interview met Trouw:

"Nederland mag best wat trotser zijn op wat er goed gaat en moet ophouden met doemdenken. Dat zegt Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), zaterdag in een interview met dagblad Trouw."