Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

donderdag, december 13, 2007

In wiens belang praten ze nu eigenlijk?

Terwijl ieder uur SIRE op de radio/TV gilt dat we de kinderen "Kind" moeten laten zijn, ze niet zo moeten pushen om TOPsporter te worden, wordt de tussentijd op de radio opgevuld met een interview met Siebelink die beweert dat kinderen volwassen genoeg zijn om zich te registreren als orgaandonor.
Lees:

Pleidooi voor kind als donor
Uitgegeven: 9 december 2007 21:57
Laatst gewijzigd: 9 december 2007 22:43

GRONINGEN - Kinderen onder de 12 jaar worden volgens de wet niet gezien als potentiƫle orgaandonoren, terwijl je met een kinddonor vier tot vijf kinderen aan een nieuw orgaan kunt helpen. Verpleegkundige Marion Siebelink van het UMC Groningen hoopt te promoveren op het onderwerp kinddonatie, zo meldt vakblad voor verpleegkundigen Bijzijn.

Siebelink heeft veertien jaar op een kinder-ic gewerkt en doet vanuit die achtergrond onderzoek naar het kind als donor. "Dat is een gevoelig onderwerp waar veel kanten aan zitten."

Wie bedot nu wie? Vertelt Siebelink een sprookje of zit SIRE er vreselijk naast?

Kom ik met de vraag: Wat is nu pushen, maar nog veel belangrijker: "Mag je een kind opzadelen met zulke keuzes?

Dat lijkt me zo'm onderwerp waarvan ze eerder wakker liggen dan het onderwerp TOPSPORT.

Laat onze kinderen gewoon kind zijn, en behandel het onderwerp alleen theoretisch maar confronteer hen niet met de vraag of ze organen willen doneren.

Zijn ze nu helemaal gek geworden?

1 Comments:

Een reactie posten

<< Home