Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

zondag, oktober 22, 2006

Daar gaat onze kenniseconomie

En dan vragen ze zich nog af hoe het komt dat we steeds meer kennis uit het buitenland moeten halen. Een steeds vaker gehoord signaal is dat de kwaliteit van ons onderwijs daalt.
De universiteit en het HBO wijten dat aan het middelbaar onderwijs
Het middelbaar onderwijs wijt dat aan het basisonderwijs
Het basisonderwijs wijt het vervolgens weer aan de ouders.
En zoals altijd krijgen de ouders weer de schuld van alles.

Gelukkig doet de basisschool vreselijk z'n best, kijk maar eens hoe ze zich uitsloven op:
http://www.volkskrant.nl/static/video/ombouw.html?clipID=2911&categoryID=300

Gewoonweg triest hoe zo'n school zich laat misbruiken, zo verschrikkelijk dom dat ze zich daarmee bezighouden. Onbegrijpelijk dat diezelfde mensen onze kinderen kennis moeten bijbrengen.

Laten we de kinderen inderdaad maar zo vroeg mogelijk een anorexia aanpraten. Dan is er straks voldoende werk voor (buitenlandse) psychiaters.
Ook de (buitenlandse) onderzoekers zullen hun handen (hoofden) vol hebben aan het onderzoek: "Hoe kan zo'n oorspronkelijk slim volk afzakken tot het allerlaagste niveau??"

1 Comments:

  • At maandag, oktober 23, 2006, Anonymous Anoniem said…

    Waarom de school de taak van huisarts en dietiste overneemt, snap ik ook niet. En het gedoe met klassikaal wegen staat me ook heel erg tegen. De juf en plein publiek voor de camera op de weegschaal: 82 kg. Wel is het zo dat in de steden veel mensen op etages wonen wat bewegen afremt (stt, denk om de buren, niet zo rennnen en stampen op de trap) en zitten achter pc en tv aanmoedigt (zijn ze lekker rustig)Eerst die tv en pc verminderen dus, dan kan die weegschaal misschien ook achterwege blijven. Waarom de school zich voor allerlei karretjes laat spannen is mij ook een raadsel. Bij mijn kinderen op school krijgt de 2e klas straks een project van de NS "Agressie in de trein". Waarom moeten mijn kinderen die niet agressief zijn en zelden in de trein komen, daar mee lastig gevallen worden, ipv wiskunde en Duits te krijgen ?

     

Een reactie posten

<< Home