Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

vrijdag, maart 03, 2006

Taida, aflevering 3

Wat lukt het de politiek toch iedere keer om tweedracht te zaaien tussen de bevolking. Met alles krijgen ze dat voor elkaar, of het nu om de nieuwe zorgverzekering gaat, de nieuwe WW of de bijstand, maar zelfs nu met Taida.
Ze heeft minister Verdonk zover gekregen dat deze "ijzeren dame" uit haar rol van minister trad.
De Telegraaf werd erbij gehaald om Taida openlijk te beschuldigen van fraude, en jawel hoor: Het Nederlandse volk slaat weer op tilt.
De peilingen geven aan dat de helft medelijden heeft en vindt dat Taida haar opleiding hier mag afronden.
De andere helft staat daar lijnrecht tegenover en vindt dat Verdonk gelijk heeft, had Taida maar niet moeten frauderen.
De verdeeldheid is weer compleet!
Maar....
Iedereen vergeet dat een rechter recht spreekt, zich niet laat beïnvloeden door de publieke opinie. De rechter gaf Taida gelijk, en daar heb ik meer vertrouwen in dan in een minister die via de Telegraaf haar gelijk probeert te halen.

Maar niemand staat er bij stil dat Taida "gebruikt" wordt om een veel groter probleem aan de kaak te stellen. Niet alleen Taida zit in een hachelijke situatie maar zoveel meer asielzoekerskinderen. Dat zijn kinderen die jong naar Nederland gekomen zijn, of hier geboren zijn. Goed de Nederlandse taal spreken, hier een opleiding volgen en behoorlijk vernederlandst zijn, maar ook nauwelijks een band hebben met hun "eigen" land.
Voor deze kinderen wil men een uitzondering op de wet gaan maken, met een afgeronde opleiding heb je nu eenmaal meer kans in je eigen land. Daar heeft dat land ook baat bij.

Als de perikelen rond Taida maar hoog gaan opspelen dan zal die wet niet lang op zich laten wachten, en hebben al die 1000 andere kinderen van die asielzoekers daar ook baat bij.

De politiek is ook verdeeld, er zijn alweer kamervragen gesteld over Taida.
Ik ben benieuwd naar de afloop, alleen de vele fouten van Verdonk zouden Taida al recht op een permanente verblijfsvergunning geven.

1 Comments:

  • At zaterdag, maart 04, 2006, Blogger Annelies said…

    Ik vraag me af of het dat meiske überhaupt nog gaat lukken om ondanks alle commotie haar diploma te gaan halen. Er zijn wel kinderen gezakt met minder stress :-((

     

Een reactie posten

<< Home