Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

zaterdag, februari 04, 2006

"Dag van de leerplicht"

Het is weer zover, het Ministerie van OCW organiseert op 16 maart 2006 de dag van de leerplicht. De dag is ontstaan uit een initiatief van de gemeente Rotterdam.
Ik heb moeite met het woord leerPLICHT! In de rechten van het kind staat duidelijk vermeld dat ieder kind recht heeft op onderwijs. Leerrecht zou beter aansluiten op de kinderrechten.
Als scholen goed of beter zouden functioneren zou het woord leerplicht overbodig zijn. Zeker als het woord leerplicht in de praktijk niets anders betekent dan schoolplicht. Het kind "moet" op school ingeschreven zijn en daar een aantal uren aanwezig zijn. Als je bij een bakker brood koopt verwacht je daarna brood te kunnen eten, ook al duurt zo'n transactie maar 5 minuten.
Maar breng je je kind minimaal 15 jaar naar school dan moet je nog afwachten of ze het nodige leren.

Ik stel voor om 16 maart uit te roepen tot de dag van het leerrecht!
De LPA's zijn er dan om scholen te controleren op het "leren aan kinderen".
Ben je het daarmee eens?
Stuur dan je verzoek om het woord LeerPlichtdag te veranderen in LeerRECHTdag, naar: dagvandeleerplicht@voortijdigschoolverlaten.nl
Of kijk op http://www.voortijdigschoolverlaten.nl/

1 Comments:

Een reactie posten

<< Home