Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

zondag, januari 22, 2006

Vaders??

Vandaag in Trouw de uitslag van een enquete, lees maar even mee:
"Kinderen in Nederland vinden hun vader minder belangrijk dan vijf jaar terug. Bijna een derde van de mannen brengt nauwelijks tijd met de kinderen door. Dat blijkt uit het onderzoek ’De staat van het kind’. In opdracht van Trouw ondervroeg TNS Nipo een representatieve groep van ruim vijfhonderd kinderen en evenzoveel ouders."
Vreemd dat ze iedere keer zulke dure onderzoeken nodig hebben om iets te bevestigen dat we allang weten. Het is dat moeders zich in 1001 bochten wringen om toch nog, ondanks alle economische druk, aan alle verwachtingen te voldoen. Mooi dat kinderen dat oppikken!
En zoals bekend, kunnen mannen zich maar op één ding tegelijk concentreren. Als het deelnemen aan economische activiteiten zoveel vraagt, dan kan dat alleen maar ten koste gaan van:
- Je relatie (toenemen van het aantal scheidingen)
- Je kinderen (zie bovengenoemd onderzoek)
- Het geboortecijfer (zie Netwerk van 15-01-'06)
Ik ben benieuwd naar de reactie van de Tweede Kamer, ze hebben vast wel weer een dwingend regeltje klaarliggen. Het zal volgens hen vast aan de vaders/ouders zelf liggen en zeker niet aan het beleid!