Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

zondag, januari 15, 2006

Harry Pot verwijt Wouter Ketel dat hij zwart ziet

Hypocriet? Ja, ik heb zelden zoiets gelezen.
Ik las op: http://www.nu.nl/news/656548/11/Balkenende_haalt_uit_naar_PvdA.html
Balkenende uitte ook kritiek op PvdA-leider Bos, zonder overigens diens naam te noemen. Volgens de premier heeft Bos "de mond vol over samenhang in de samenleving", maar gaat hij voorbij aan de rol van familie en gezin. Volgens Balkenende is dat "bouwen zonder hoeksteen".
______
En dat uit de mond van Balkenende, onvoorstelbaar! Gedurende zijn hele beleid leverden de gezinnen met de laagste inkomens én de middeninkomens % op % in. Op het laatst werd nog even een pleistertje geplakt en kwam er ineens een mini%tje bij, waarmee Balkenende dacht alles goed te maken.
Maar het kwaad was geschied, iedereen had immers meerdere malen te horen gekregen dat armoede het gevolg van eigen schuld was?
Maar Balkenende had meer lef vandaag, luister maar naar het vervolg van z'n tekst:
_______

Ook in het pleidooi van Bos voor een sociale zekerheid volgens het Scandinavisch model ziet Balkenende niets. Dit model, dat gebaseerd is op een hoge arbeidsdeelname, brengt volgens de CDA-leider met zich mee dat ouders er niet aan toekomen zorgtaken te delen. Dat leidt tot "een overspannen samenleving
_______

Ja maar hoe zit het nu eigenlijk? Wie zit al jaren te roepen: "Eigen schuld, dikke bult" als je geen of weinig inkomen uit arbeid hebt? Juist ja, de CDA, VVD en D66.

De beschuldigingen aan het adres van Wouter Bos zijn onterecht, het zou onze premier niet misstaan om de hand in eigen boezem te steken.
Ik ben benieuwd welke onzin er nog meer verzonnen wordt tijdens de verkiezingscampagnes.