Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

zondag, maart 26, 2006

Oh, die mannen toch.....

Vandaag stond de man centraal in de uitzending van Netwerk TV, zie:
http://www.netwerk.tv/index.jsp?p=items&r=netwerk&a=220522

Het is mooi om te zien dat ze ons iets duidelijk trachten te maken. Meestal is dat iets dat we allang wisten, maar als je het in een mooi vormpje giet _LIJKT_ het ineens professioneel!
Ze wisten haarfijn uit te leggen dat de vrouw goed geƫMANcipeerd is, maar dat de man nu aan de beurt is om te eVROUWciperen. Dat wil nog maar niet vlotten.
Tja, dat wisten we ook al, ik tenmiste wel.

Ze zeggen eMANciperen en eVROUWciperen, maar ze bedoelen economisch actief zijn, pas als beiden geld verdienen is de emancipatie gelukt.
Dat er ook nog voor een nieuwe generatie gezorgd moet worden is eigenlijk een vreselijk obstakel, dat noemen we voor het gemak maar even zorg.
Die zorg komt neer op vrijwilligerswerk en als beide ouders moeten werken moeten ze beiden de zorg maar delen.

Kijk, na zo'n uitzending weet ik weer precies waarom d'r zoveel psychologen, pedagogen, arbeidsdeskundigen etc. zijn, Juist ja, om problemen te creƫren waar we allang een oplossing voor hadden gevonden.

Misschien moet ik dan toch maar eens gaan uitleggen dat emanciperen niets anders is dan eMENSciperen, dat het niets te maken heeft met man/vrouw, maar gewoon met in vrijheid kunnen kiezen.

Die vrijheid wordt ons nu afgenomen door die professionals, ze maken ons wijs dat we ons vrij moeten maken om economisch actief te zijn.
Maar dat heeft niets te maken met emancipatie.

Wordt het niet eens tijd dat juist die groep professionals nu eens op een nuttige manier economisch actief wordt en anderen in vrijheid laten kiezen?

4 Comments:

  • At maandag, maart 27, 2006, Blogger Annelies said…

    En zo is dat!

     
  • At maandag, maart 27, 2006, Blogger Elly said…

    dat is een een mooier relas , precies wat ik bedoel ;-))

    gr Elly

     
  • At maandag, maart 27, 2006, Anonymous Anoniem said…

    Haha, mijn man bekeek de vooraankondiging voor het 8uur journaal en mijmerde hardop: Zal ik er naar gaan kijken of zal ik die tijd besteden aan de afwas, met de MP3speler met leuke muziek op m'n kop.

    Het laatste leek nuttiger, de vooraankondiging beloofde veel oud nieuws, dingen die we al eerder gehoord hadden of waar we niets aan hebben om het te weten. Open deuren intrapperij, dus.

    Hij ging dus afwassen in de overtuiging that "action speaks louder than words".

     
  • At dinsdag, maart 28, 2006, Blogger journaalsoep said…

    Hoi Hanneke,

    Zo'n uitzending bekijk ik toch heel anders. Wat willen ze bereiken met zo'n uitzending? Er zijn nu eenmaal mensen/mannen die met plezier zorgen voor hun kroost, maar er zijn ook mannen die kinderen pas leuk vinden als de kinderen wat ouder zijn. Zo ook met vrouwen. Ik heb niet het gevoel dat de mensen die in beeld waren er zoveel problemen mee hadden.
    Het doel was wel zeker het economisch actief zijn, en niet de vrijheid om te kiezen.
    En om meer vrouwen bij het arbeidsproces te betrekken _MOETEN_ mannen meer zorgen.
    Nog lang niet in alle bedrijven wordt het gewaardeerd als mannen minder gaan werken, zeker niet als je in een omgeving werkt tussen veel "kindervrije" mensen.
    Aan die cultuuromslag zal meer gewerkt moeten worden.

     

Een reactie posten

<< Home