Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

woensdag, augustus 26, 2009

Kwaliteit van ons Onderwijs!

Meten is weten, dat blijkt maar weer uit onderzoek. Dat meten meten is met twee maten kan natuurlijk ook, ook al leren we dat niet op school.
Via het meten van het Nationale Scholenonderzoek kwam men tot het volgende resultaat:
***
Uit het Nationale Scholenonderzoek blijkt dat de meeste Nederlandse ouders tevreden zijn over de basisschool van hun kind. Meer dan 85% van de kinderen op de basisschool gaat met plezier naar school en voelt zich thuis op school. Ook over de leerkracht is het overgrote deel van de ouders tevreden. Vier op de vijf ouders vindt dat de juf of meester goed les geeft, over voldoende kennis beschikt, een goede invloed heeft op de sfeer in de klas en een goede band heeft met hun kind.
***

Gelukkig zijn er ook andere onderzoekers.
J/M deed een eigen onderzoek, te lezen op:
Zij kwamen tot het volgende resultaat, te lezen op hun website
***
Ruim de helft van de ouders met kinderen op de basis- of middelbare school vindt dat het onderwijs niet het uiterste uit hun kinderen haalt. Ze waarderen het onderwijs nog net met een voldoende: een 6,7 voor de basisschool, een 6,5 voor de middelbare school. ***

RaRa, wie heeft nu gelijk?
Nou Marja van Bijsterveld weet het wel: Haar kinderen zeggen u tegen haar, dus dat is goed en dus moet dat op alle scholen ook weer ingevoerd worden.
Verder vindt ze dat ouders meer klussen moeten doen en als ze daar overdag geen tijd voor hebben moet dat maar 's avonds.
Maar ze vindt ook dat de 13-jarige Laura niet de wereld rond mag. Waarschijnlijk zegt Laura ook geen u tegen haar ouders.

Een vreemd mens die van Bijsterveld, en dat is dan staatssecretaris van Onderwijs, samen met nog zo'n type.
Alleen al daarom wordt het tijd dat het kabinet valt en dat we échte mensen in ons beleid krijgen!