Journaalsoep

Journaalsoep was destijds de benaming voor soep met de restgroenten van de hele week. Zo ook deze blog, een hutsefluts van alle berichten die op me afkomen, met daarop een kort-door-de-bocht reactie. Commentaar is welkom

dinsdag, november 28, 2006

Die Rita toch!;-))

Vandaag had de kiesraad eindelijk berekend hoe het nu precies zit met de stemmen. Zie:
http://www.kiesraad.nl/nieuwsberichten/uitslag_van_de

Een mooi rijtje komt daar tevoorschijn. Voor de heer Balkenende is 2198114 keer gestemd. Voor 60.000 stemmen krijg je 1 (één) zetel in de Tweede Kamer, dat geeft premier Balkenende ruim 36,5 zetel. Hij mag dan toch wel enkele kilootjes aankomen eer hij al die stoelen kan vullen.

Voor mevrouw Verdonk is 620555 keer gestemd terwijl de heer Rutte maar 553200 stemmen had. Wat een voer voor de media: Vindt Rutte het niet erg dat hij als lijsttrekker niet de meeste stemmen had? En wat vindt mevrouw Verdonk er zelf van? Die was zeer verguld met al die fans, je zag haar zelfvergenoegzaam glunderen. Ze had zelfs meer stemmen dan de heer Wilders met z'n 566197 stemmen.
Er was nog een lijsttrekker die boven de miljoen stemmen kwam, Jan Marijnissen met 1.344.190 stemmen.

Kunnen jullie je de mensenmassa daarbij voorstellen?

Nu afwachten wat ze met al die stemmen gaan doen. Eerst kibbelen wie met wie gaat baasje spelen en dan de knikkers verdelen.

Steeds als ik naar het verkiezingsspektakel kijk krijg ik de neiging te vergelijken met het speelplein op de kleuterschool.

Als Balkenende zijn gulle bui de komende 4 jaar vasthoudt, Verdonk d'r dankbaarheid bewaart en Marijnissen zijn gedrevenheid waar maakt zitten we op rozen de komende 4 jaar.

Maar ik zie de doornen alweer tevoorschijn komen.

1 Comments:

  • At dinsdag, november 28, 2006, Anonymous Anoniem said…

    Maar goed dat je ten tijde van je schrijven nog niets wist van wat Rita nog meer wil: persconferentie belegd met een verzoek tot een cie die moet onderzoeken waarom zij zoveel voorkeurstemmen heeft gehad, dat er nu een heel unieke situatie is (dacht het niet, Brinkman van het CDA kreeg ooit toch ook minder stemmen dan lageren op de lijst ?) en dat dit een duidelijk signaal van de kiezer is dat haar beleid moet worden voortgezet. Oftewel we gaan toch weer met het CDA lonken of we het kabinet weer voort kunnen zetten, met misschien Wilders erbij ? 22+41+9 =72, wie wil er nog meer meedoen ?

     

Een reactie posten

<< Home